Obavijesti

Lifestyle

Komentari 20

Žive na jahti: 'Dali smo otkaz da bi uživali s djecom u Grčkoj'

Žive na jahti: 'Dali smo otkaz da bi uživali s djecom u Grčkoj'

Obitelj je založila novouređenu kuću i kupila jahtu za 115.000 eura te preselila u Grčku. Započeli su putovanje na Mykonosu, plovili kroz Egejsko more i nastanili se na Jonskom otočju

VIDEO

Britanski par Laura i Ross College su dali otkaze i preselili obitelj na jahtu usidrenu u Grčkoj. Tvrde da nakon što su odustali od posla s radnim vremenom od 9 do 5, ne mogu biti sretniji.

Odlučili su ploviti jer su osjetili da je njihova obitelj previše nepovezana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Novi Delboy i Rodney krenuli u avanturu: Četiri Britanca putuju Afrikom u trokolicama 01:17

- Ross je radio i više od 50 sati tjedno. Osjećao je kako mu najbitnije godine naše djece izmiču pred očima i da mu jako nedostaju - rekla je Laura.

Cilj im je bio pružiti djeci 'uzbudljiv, avanturistički, nekonzumeristički odgoj'.

Stoga je obitelj založila novouređenu kuću i kupila jahtu Bavaria 42 iz 2005. te preselila u Grčku na ljeto 2019. Jahta je koštala oko 125.000 dolara odnosno 115.000 eura. Započeli su putovanje na Mykonosu, plovili kroz Egejsko more i na kraju se nastanili na Jonskom otočju.

Ne sjede doma na kauču pred TV-om: Evo kako milijarderi provode svoje slobodno vrijeme
Ne sjede doma na kauču pred TV-om: Evo kako milijarderi provode svoje slobodno vrijeme

- Oboje smo godinama bili surferi i kajakaši u Newquayu, pa nas je ocean oduvijek privlačio - rekla je Laura o njihovom prethodnom životu u jugozapadnoj Engleskoj.

Obitelj već pet godina plovi po grčkim otocima i svidio su im se stil života u tuđini - unatoč nepredvidivosti.

- Jedriličarski život vrlo je promjenjiv, pa je teško uspostaviti ravnotežu između posla i privatnog života. Održavanje bilo kakve rutine je izazov. Morate biti kao kameleon kada vrijeme ili druge okolnosti zahtijevaju promjenu plana - priznala je Laura.

Ross je kapetan jahte, a oboje su direktori BoatFita, stranice za zdravlje i fitness te Sailing Holly Blue, stranice koja bilježi njihove avanture.

Njihov sin Noah se trenutačno školuje kod kuće, a Josh pohađa online školu.

- Kad dobijemo prebivalište ovdje u Grčkoj, planiramo ići dalje - rekla je Laura.

Naime, obitelj planira nabaviti veću jahtu kada dječaci narastu, ali su u međuvremenu dodali puno toga kako bi im na jahti bilo što ugodnije.

Razmišljate o otkazu? Znakovi da je stvarno vrijeme za to
Razmišljate o otkazu? Znakovi da je stvarno vrijeme za to

- Osposobili smo solarnu energiju, litij-ionske baterije, generator vode i druge modifikacije kako bi mogli normalno živjeti, bez računa za režije - rekla je Laura.

Što se tiče odnosa s obzirom na tako mali prostor, na ovaj način brzo saznate je li osoba s kojom ste vaša srodna duša. Jedriličarski život ponekad znači da ste skupa 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu.

- U tom slučaju ne samo da morate naučiti birati svoje bitke, već i gdje hoćete i nećete raditi kompromise - rekla je i dodala da se na ovaj način odnos između partnera produbljuje do nevjerojatne razine, piše New York Post.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 20

VIDEO

Dnevni horoskop za subotu 5. listopada: Vage su ljubomorne, Škorpion zavodi izgledom...
ŠTO DONOSI POČETAK VIKENDA?

Dnevni horoskop za subotu 5. listopada: Vage su ljubomorne, Škorpion zavodi izgledom...

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 5. listopada i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje