Hladni dani idealni su za finu povrtnu juhicu. Ako volite leću, onda će vam ova topla juha sigurno pasati jer je ona glavni sastojak. Dodatni plus je i to što se lako priprema - bez puno sjeckanja
UKUSAN RECEPT
Zimska juha s lećom i povrćem
Sastojci:
- 85 g sušene crvene leće
- 2 mrkve, narezane na četvrtine po dužini, a zatim na kockice
- 3 štapića celera, narezana
- 2 mala poriluka, narezana
- 2 žlice pirea od rajčice
- 1 žlica svježih listova timijana
- 3 velika češnja češnjaka, nasjeckana
- 1 žlica Vegete
- 1 puna žličica mljevenog korijandera
Priprema:
Istresite sve sastojke u veliku tavu. Prelijte s 1,5 litre kipuće vode, a zatim dobro promiješajte.Poklopite i ostavite da se krčka 30 minuta dok povrće i leća ne omekšaju.
Stavite juhu u zdjelice i jedite odmah, ili ako volite gustu teksturu, izmiksajte trećinu juhe štapnim mikserom ili u blenderu.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku