Obavijesti

News

Komentari 112

Biden, Macron, Scholz i Johnson o nuklearki: Budite suzdržani

Biden, Macron, Scholz i Johnson o nuklearki: Budite suzdržani

Ukrajina 24. kolovoza obilježava Dan neovisnosti, a taj datum označava i šest mjeseci od početka ruske invazije. Zelenski je upozorio kako bi ruske snage mogle iskoristiti taj dan za posebno brutalne napade

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23.12

Policijski sat u Harkivu na Dan neovisnosti Ukrajine

Uoči Dana neovisnosti Ukrajine u Harkivu će stupiti na snagu policijski sat.

Policijski sat stupa na snagu od 19 sati 23. kolovoza i trajat će 36 sati, potvrdio je guverner regije Oleh Sinehubov.

- Molimo vas da razumijete zašto smo uveli ovu mjeru. Pripremite se ostati kod kuće i u skloništima, to je zbog naše sigurnosti. U to vrijeme zabranjeno je boraviti na javnim mjestima, kretati se ulicama pješice ili vozilom - kazao je Sinehubov.

22.20

Dvije aktivistkinje iznenadile Scholza i obnažene prosvjedovale protiv ruske agresije

Dvije aktivistkinje su iznenadile njemačkog kancelara Olafa Scholza s kojim su se u nedjelju fotografirale, skinuvši se do pasa i tražeći "embargo na plin, odmah" uperen protiv Rusije.

Dvije aktivistkinje koje su iskoristile Dane otvorenih vrata vlade organizirane za vikend kako bi došle do njemačkog kancelara, zaštitari su brzo odveli nakon njihove akcije kojom su htjele osuditi rusku invaziju na Ukrajinu.

Premda očajnički traži drugu mogućnost, Njemačka koja uvelike ovisi o ruskom plinu, sve dosad nije mogla uvesti puni embargo na uvoz plina iz Rusije.

24sata

Odgovarajući na pitanje javnosti ranije u nedjelju, Scholz je podsjetio na različite napore Berlina radi pronalaženja alternativnih izvora energije, među kojima ukapljeni prirodni plin čiji bi prvi terminali, koje Berlin planira izgraditi, mogli biti operativni početkom 2023.

"Tako bi se naš problem sigurne opskrbe mogao riješiti početkom 2024.", dodao je.

Njemačka, kao i mnogi njezini europski susjedi, očekuje nestašicu energenata na zimu.

21.22

Cure razne teorije o ubojstvu kćeri 'Putinovog mozga': 'Ona nije bila meta, evo i tko je kriv'

>>> Više pročitajte OVDJE...

20.19

Biden, Macron, Scholz i Johnson o nuklearki Zaporižja: Budite suzdržani

Američki, francuski, njemački i britanski čelnik pozvali su u nedjelju na "suzdržanost" glede ukrajinske nuklearne elektrane Zaporižja, najveće u Europi, koju je zaposjela ruska vojska.

Predsjednici Joe Biden i Emmanuel Macron, kancelar Olaf Scholz i premijer Boris Johnson koji su razgovarali telefonom, zatražili su u toj prigodi i da se onamo "čim prije" pošalje inspekcijska misija Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA), rekao je Scholzov glasnogovornik.

Sve žešće borbe oko te elektrane na jugu Ukrajine - dvije zaraćene strane međusobno se optužuju za napade - potiču strah od moguće nuklearne katastrofe koja bi bila gora od Černobilske.

U petak je iz ureda francuskog predsjednika rečeno da je ruski predsjednik Vladimir Putin pristao da inspektori IAEA-e dođu u inspekcijski posjet elektrani.

Četvorica zapadnih čelnika su se u svojim razgovorima u nedjelju dogovorili i da će "nastaviti pružati potporu Ukrajini u njezinoj obrani od ruske agresije".

20.03

Umirovljeni američki general Mark Hertling rekao je da je Rusija trenutno u obrambenoj fazi te da ukrajinska vojska "može birati gdje će napasti".

 

Komentari 112