Za svakoga tko voli slatko i pokušava smanjiti dodane prerađene ili rafinirane šećere, dinja je zdrav način da zadovolji te žudnje za slatkim. Zdrava je, hidratantna i puna vitamina C
Zdravstvene prednosti dinje: Obiluje vitaminom C, vlaknima
1. Pomaže u održavanju hidratacije
Konzumiranje voća i povrća s visokim sadržajem vode pomaže pridonijeti cilju hidratacije. Dinja sadrži oko 90 posto vode i može biti izvrstan izbor za ispunjavanje dnevnih potreba za hidratacijom, kaže Fareeha Jay, registrirana dijetetičarka.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
2. Izvrstan je izvor vlakana
Vlakna pomažu u regulaciji probave i održavanju crijevne flore i šećera u krvi pod kontrolom. Voće je jedna vrsta hrane koja obiluje vlaknima. Dinja je izvor vlakana koji će vam pomoći da se osjećate duže sito i poboljšate zdravlje crijeva, dodaje Jay.
3. Izvor su vitamina C
Dinja je bogata vitaminom C, esencijalnim vitaminom koji se može pohvaliti antioksidativnim svojstvima i svojstvima jačanja imuniteta. Vitamin C će zaštititi naše stanice, održati zdravu kožu, krvne žile, kosti i hrskavicu.
4. Podržavaju zdravlje očiju
Narančasta boja dinje ukazuje da su izvrstan izvor beta-karotena, koji se u tijelu pretvara u vitamin A. Optimizirat će naš imunološki sustav i održati naše oči i kožu zdravima, piše Reale Simple.