Med je smjesa dva šećera fruktoze i saharoze, kemijska formula potpuno je ista kao bi bijelom šećeru od kojeg zagrijavanjem uz malo vode napravite med kojeg ni pčele ne razlikuju. Kao i svi šećeri med deblja i nine zdrav osobito kada se zna da bez antibiotika nema pčela, za antibiotike EU daje poticaje a tko tvrdi da pčelama ne daje antibiotik i mravlju kiselinu besramno vas laže, a o špricanju šuma koje provode Hrvatske šume i oranice i livade poljoprivrednika ne treba trošiti riječi. Istina je da je sladak i da je skup ali štetan. Kada vidite u kakvom trgovačkom lancu gdje je snižena cijena šećera i ljude koji su natrpali troja kolica znajte da su to Hrvatski pčelari. Najbolji med na svijetu ima Australija, Nova Gvineja i jeda planinski dio Turske(kg-100 E), pitanje je zašto odgovor je nemaju pčelinjih bolesti, izolirani su i vrše dezinsekciju brodova i tereta koji ulazi u Australiju, svaki slučajni roj ako se pojavi odmah uništavaju. Izvoze bumbare i pčele u Ameriku jer tamo nema pčela.
eho_
20.2.2022.
Odustani
@picuskin : Zahvaljujen na jako dobrom, precizno i detaljno napisanom komentaru. Imam samo par pitanja. A to je, kako doći do
pravoga meda, koji ne nastaje na taj način. I jel' moguće, da mi osim navedenih zemalja nemamo med, za koji bi mogli reći da je zdrav. Ovo je veoma tužno saznanje. 🥺
Prikaži još ↓
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .