Obavijesti

Lifestyle

Komentari 76

Zašto baš nikad ne treba prati daske za rezanje samo vodom?

Zašto baš nikad ne treba prati daske za rezanje samo vodom?
1

Sirovo meso može biti izvor opasnih bakterija poput salmonele i E.coli. Ako ono ostane zarobljeno u daskama za rezanje riskirate potencijalne zaraze zato je važno prati ih kako treba

Ako ih perete samo s vodom i deterdžentom za suđe nakon korištenja, nemojte više, upozoravaju stručnjaci s portala Expert Home Tips. 

Ostaci sirovog mesa mogu ostati zarobljeni na hladnoj površini daski za rezanje pa je u tom slučaju potrebno učiniti nešto više. Sirovo meso može sadržavati brojne bakterije, uključujući E.Coli i salmonelu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:20

Preporučuje se najprije oprati toplom vodom i deterdžentom te potom natopiti dasku u izbjeljivač. On će sterilizirati dasku i uništiti bakterije. Kako biste zaštitili ruke, svakako nosite gumene rukavice. 

Druga opcija je da nakon pranja deterdžentom stavite dasku i u perilicu za suđe te je operete na najvišoj mogućoj temperaturi. 

Meso se preporučuje rezati na plastičnim daskama, a nikako na drvenim jer se one odljepljuju pri visokim temperaturama i tako propadaju. Osim toga, sirovo meso se lakše zaglavi u pukotinama drveta zbog čega se teže vadi, pere i ispire pa je rizik od infekcije uvijek prisutan.

Pročitajte i: Kako biste izbjegli salmonelu, uvijek pazite na ovih 10 stvari

Idealno je imati plastične daske za meso, a drvene za povrće. Život ćete sebi olakšati i ako jednu veliku drvenu dasku ostavite samo za posluživanje. Na njoj nemojte rezati ništa već samo poslužujte hranu. Izgledat će efektno, a vi ćete je imati dugi niz godina. 

Ovih 5 mjesta u kuhinji su najprljavija, a daske za rezanje su među njima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 76
Ana iz Duge Rese: Imala sam 107 kg pa skinula 44, evo kako
ŽIVOTNI ZAOKRET

Ana iz Duge Rese: Imala sam 107 kg pa skinula 44, evo kako

Ana Marčec iz Duge Rese, prije 15-ak godina borila se s viškom kg i nekoliko dijagnoza, potražila je pomoć u nutricionizmu i alternativnoj medicini, a danas joj je to i posao