Obavijesti

Sport

Komentari 5

Zaručnica umrlog nogometaša u šoku: 'Moja srodna dušo. Ostat ćeš ovdje u smiješku našeg sina'

Zaručnica umrlog nogometaša u šoku: 'Moja srodna dušo. Ostat ćeš ovdje u smiješku našeg sina'
8

Grčka je u četvrtak pobijedila Englesku na Wembleyu i posvetila pobjedu Georgeu Baldocku koji se utopio noć ranije u bazenu. Zaručnica Annabel oglasila se porukom koja dira u srce

VIDEO

Grčki i engleski nogomet oplakuje smrt Georgea Baldocka koji se utopio u bazenu u domu nedaleko od Atene u srijedu navečer u 32. godini. Nogometašu Panathinaikosa nije bilo spasa, pronašao ga je vlasnik stana, a njegova je zaručnica bila u Engleskoj. Sudbina je htjela da se samo dan nakon Baldockove smrti sastanu reprezentacije njegove dvije domovine, Engleske i Grčke, u Ligi nacija. Grci su senzacionalno pobijedili na Wembleyu 2-1 i proslavili pobjedu uz Baldockov dres s brojem 2.

Golove na utakmici Engleska - Grčka pogledajte OVDJE.

On je odlučio nastupati za Grčku zbog bakina porijekla, godinama je pokušavao promijeniti državljanstvo i to mu je uspjelo tek 2022. Skupio je 12 nastupa, a ovo je okupljanje propustio je još nije dohvatio pravu formu nakon ozljede.

Baldock je tijekom reprezentativne stanke trebao putovati u Englesku kako bi proslavio prvi rođendan sina Brodyja. Zaručnica Annabel Dignam nije ga mogla dobiti na mobitel. Ubrzo joj je postalo jasno kako ga više nema. Obdukcija je potvrdila kako je preminuo od utapanja, a još se čeka toksikološka analiza koja će otkriti je li bio pod utjecajem opojnih sredstava. U blizini bazena pronašli su polupraznu bocu votke.

"George, ljubavi mog života, moja srodna dušo. Savršen si bio otac našoj predivnoj bebi. Ispunjavao si me. Bio si moj svijet i znam da smo mi bili tvoj. Ovdje si uz mene u Brodyjevu smiješku, hihotanju i zaraznoj osobnosti. Moj svijet nikad neće biti isti, ali naći ću put za Brodyja. Obećavam. Voljet ću te uvijek i zauvijek G. Tvoja Neen", napisala je majka nogometaševa djeteta na Instagramu.

Obitelj se ranije također oglasila emotivnom porukom:

"Bio si najposebniji otac, zaručnik, sin, brat, stric, prijatelj, suigrač i osoba. Tvoj entuzijazam i zarazna osobnost unijeli su toliko ljubavi onima koji su bili toliko sretni da te poznaju i onima koji su te obožavali s tribina. Uvijek ćemo njegovati silne uspomene koje imamo o tebi i nastavit ćeš živjeti u prekrasnome sinu.

Danas si trebao letjeti doma da proslavimo njegov prvi rođendan zajedno, ali umjesto toga oplakujemo gubitak tebe. Kao obitelji nam je nevjerojatno dirljivo, ali jednako tako i jako teško čitati toliki broj poruka podrške onih koji su poznavali Georgea i čiji je život dirnuo. Bilo je nemoguće ne voljeti ga. Molimo vas da nastavite poštovati privatnost u ovom strašnom razdoblju dok prolazimo kroz tugu i bol".

UEFA Nations League - Group B2 - England v Greece

Izbornik Grčke Ivan Jovanović je poručio:

- Bio je to jako poseban dan i posebna utakmica za nas. Naše su misli uz Georgea. Profesionalci smo i morali smo igrati utakmicu. Dali smo dušu za njega večeras. Danas nije dan da govorimo o nogometu. On je bio dio naše momčadi i strašno nam nedostaje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Ovo je Dalićev sastav za Škote? Promjena u napadu, Luka Sučić u glavnoj ulozi, senator na klupi
'VATRENIH' 11

Ovo je Dalićev sastav za Škote? Promjena u napadu, Luka Sučić u glavnoj ulozi, senator na klupi

Plus+ Duje Ćaleta-Car odlično je iskoristio svoje minute u rujnu protiv Portugala i Poljske pa bi ove subote mogao imati prednost ispred Martina Erlića. Perišića najvjerojatnije još jednom čeka klupa...

Pogledajte svlačionicu u Zenici koja čeka njemačke zvijezde: 'Kao da igraju neku seosku ligu'
OVO NISU OČEKIVALI

Pogledajte svlačionicu u Zenici koja čeka njemačke zvijezde: 'Kao da igraju neku seosku ligu'

Ljepše je od školskih terena. Imali smo manju svlačionicu u Stuttgartu kada se stadion obnavljao. Ali ja ću se ipak tuširati ovdje, rekao je golman njemačke reprezentacije Alexander Nübel