Obavijesti

News

Komentari 0

Započela obnova pruge Kutina – Deanovec vrijedna 19,6 mil. €

Započela obnova pruge Kutina – Deanovec vrijedna 19,6 mil. €

Dotrajali kolosijek na dionici Deanovec - Kutina zamjenjuje se potpuno novim kako bi se omogućila brzina vlakova propisana za međunarodne koridore, a koja iznosi 80 kilometara na sat

VIDEO

Započela je obnova željezničke pruge na dionici Kutina - Deanovec, a riječ je o obnovi 36,5 kilometara kolosijeka koja se nalazi na pruzi Dugo Selo - Novska vrijednoj 19,6 milijuna eura, koja se sufinancira iz zajma Europske investicijske banke. Obnova pruge Dugo Selo - Novska i gradnja drugog kolosijeka na toj dionici neće početi do kraja iduće godine kada se očekuje izbor izvođača radova na tom velikom infrastrukturnom projektu. U sklopu projekta zamijenit će se pragovi i tračnice te će se ugraditi nova signalizacija, a obnovit će se i 18 željezničko-cestovnih prijelaza te prolazni kolosijeci u kolodvorima Novoselec, Ludina, Popovača, Moslavačka Gračenica i Kutina.

Dotrajali kolosijek na dionici Deanovec - Kutina zamjenjuje se potpuno novim kako bi se omogućila brzina vlakova propisana za međunarodne koridore, a koja iznosi 80 kilometara na sat.

"Obnova ove dionice provodi se i stoga kako bi se mogao provesti projekt potpune rekonstrukcije pruge Dugo selo - Novska", rekao je državni tajnik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Žarko Tušek.

On kaže da se u željezničku infrastrukturu ulaže više nego ikada prije.

"Projekt rekonstrukcije pruge Dugo Selo - Novska u završnoj je fazi priprema, njegova je vrijednost 670 milijuna eura i to će biti najveći infrastrukturni projekt u Hrvatskoj. U sljedećih deset do 12 godina planirano je uložiti približno 5,7 milijardi eura", rekao je. 

Na pitanje kada će početi gradnja drugog kolosijeka pruge Dugo Selo - Novska, predsjednik Uprave HŽ infrastrukture Ivan Kršić rekao je kako je pri kraju izrada projektne dokumentacije za unaprjeđenje, obnovu i izgradnju nove dvokolosiječne pruge te je krajem godine planirana objava postupka javne nabave za radove, a projektna dokumentacija izrađuje se i za modernizaciju dionice od Okučana do Vinkovaca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

VIDEO Helene pogodila Floridu, ima mrtvih: 'Budite u skloništu, ovo vani ne možete preživjeti!'
'KATASTROFA'

VIDEO Helene pogodila Floridu, ima mrtvih: 'Budite u skloništu, ovo vani ne možete preživjeti!'

Najgori scenarij donosi porast razine mora, pri čemu bi poplave mogle doseći visinu od 6 metara iznad tla
Slovenski bračni par poginuo kod Senja. Naletjeli na ulje na cesti, uhitili motorista (79)
TRAGEDIJA U LICI

Slovenski bračni par poginuo kod Senja. Naletjeli na ulje na cesti, uhitili motorista (79)

Motorist (79) imao je nesreću na Jadranskoj magistrali te mu se prolilo motorno ulje po cesti. 25 minuta nakon toga, slovenski bračni par motorista u zavoju nalijeće na ulje. Na mjestu su poginuli, a 79-godišnjak je uhićen