Obavijesti

News

Komentari 3

Zagreb danas slavi svoj dan, ovo je detaljni program

Zagreb danas slavi svoj dan, ovo je detaljni program

Koncerti, besplatna razgledavanja grada... Zagreb danas slavi svoj dan. Pripremljena su brojna iznenađenja. Objavljen je i detaljni program proslave

VIDEO

Zagreb danas svim građanima i posjetiteljima priprema raznovrstan program tijekom cijeloga dana.

Svečani dio započinje već u 11 sati posebnom sjednicom Gradske skupštine na kojoj će biti dodijeljena priznanja i medalje Grada kao i nagrada Zagrepčanka godine, koja je ove godine pripala Mireli Čavajdi.

Dodjeljuje se 15 medalja, a jednu od njih će dobiti i policajci koji su porodili ženu u stanu na Savskoj.

Organiziran je i koncert 'Glazbena kontrola' ZET-a.

Koncert kao poklon iznenađenja gradu i građanima priprema orkestar ZET-a, a sve će se odvijati od 10 do 12 sati.

Lokacija koncerta će biti iznenađenje, ali definitivno će se zagrebački hitovi čuti ulicama. 

Glazbe će biti i na Zrinjevcu oko 17 sati gdje će se čuti jazz glazbenice Tamare Obrovac i Transhistria ansambl.

Naime, uz proslavu rođendana Zagreba, ove godine obilježava se i 150. obljetnica rođenja prve hrvatske profesionalne novinarke i jedne od najčitanijih književnica Marije Jurić Zagorkestoga će biti prikazana predstava 'Drugačija: Marija Jurić Zagorka' u Centru mladih Ribnjak.

Proslavi se uključuju i turistički vodiči koji organiziraju besplatna tematska razgledavanja. 

Turistička zajednica grada Zagreba organizira besplatne razglede grada – Tesla Tour Croatia, Šetnje s purgericom, Zakaj volim Zagreb i Grič priča ljubavnu priču.

Također organiziraju i četiri besplatna razgleda grada na hrvatskom – Vlaho Bukovac u Zagrebu, Židovi u Zagrebu, Vranyczanyjevi i njihova ostavština u Zagrebu te Maksimir nekad i sad.

Zagreb svoj dan slavi u spomen na Majku Božju od Kamenitih vrata pa obilježavanje tradicionalno završava večernjom procesijom.

Sve informacije o programu možete vidjeti i OVDJE

Misno slavlje u povodu svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata, održat će se u 19 sati ispred Zagrebačke katedrale, a s mons. Draženom Kutlešom, zagrebačkim nadbiskupom, kardinalom Josipom Bozanićem, nazočnim biskupima te svećenicima i zagrebačkim redovnicima predvodit će ga kardinal Mario Grech, glavni tajnik Biskupske sinode.

Nakon mise uslijedit će i tradicionalna procesija sa svijećama i likom Majke Božje, a kao i svake godine od katedrale će se krenuti Bakačevom pa sjevernom stranom glavnog gradskog trga te Radićevom do Kamenitih vrata. 

Za to vrijeme biti će i regulacija prometa koji će se uz policajce prekinuti od 20 do 21.30 sati na Kaptolu od broja 1 do Kamenitih vrata u gore navedenim ulicama.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Kamenolom u Jablanici istražuje krim-policija BiH: 'Odron smrti nije posljedica izlijevanja rijeke'
CIJELE KUĆE ZATRPANE

Kamenolom u Jablanici istražuje krim-policija BiH: 'Odron smrti nije posljedica izlijevanja rijeke'

Tisuće tona kamenja iz tog kamenoloma kod Jablanice palo je na cijelo naselje i napravilo branu, a onda se voda slila u jednu dolinu. Sve se dogodilo i minuti, oko dva sata iza ponoći, kažu vlasti u BiH