Ugostitelji su inače navikli ovako živjeti, sad treba i gradska uprava naučiti tako živjeti. Mi se cijeli život tako prilagođavano kiši, vremenu, događanjima, priča Robert Kovačević, predsjednik Ceha ugostitelja
Od ponedjeljka će se moći na kavu: 'Otvorit će par lokala'
Trećom fazom popuštanja mjera, koja kreće 11. svibnja, otvaraju se kafići i restorani, a prvo će moći raditi samo oni ugostiteljski objekti koji imaju terase. HRT je provjerio kakva je situacija u Zadru.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
- U ponedjeljak će otvoriti par lokala, koji imaju svoje stalne zaposlene, zadovoljni su s ovim mjerama koje trenutno postoje i krenut će to. U ponedjeljak će se vjerojatno moći popiti kava bar na dva-tri mjesta u gradu, a onda će se slijedom toga otvarati dalje - izjavio je Robert Kovačević, predsjednik Ceha ugostitelja, piše HRT.
Dodao je kako je ugostiteljima pomogla mjera prema kojoj nisu trebali plaćati za vrijeme korona krize najam poslovnih prostora ili javnih površina.
- Ljudi koji imaju poslovne prostore ili javne površine, to nisu zanemarivi iznosi, za sad ih ne plaćamo, što je stvarno mjera koja nam je pomogla i olakšala nam je i financijski ali i psihički, tako za dalje je prijedlog da se susrećemo s pročelnicima, s gradonačelnikom ako treba i na dnevnoj bazi, da pratimo situaciju - objašnjava Kovačević te naglašava kako su ugostitelji navikli na neizvjesnost.
- Ugostitelji su inače navikli ovako živjeti, sad treba i gradska uprava naučiti tako živjeti. Mi se cijeli život tako prilagođavano kiši, vremenu, događanjima, financijama, terorizmu, krizama... To je sastavni dio našeg posla i našeg života - zaključuje.