Već vam je dosadio avokado tost svakog dana za doručak ili večeru? Onda morate isprobati recept za tost s cvjetačom i sirom. Vrlo je jednostavan za spremiti, a iznimno je ukusan
Zaboravite avokado tost - tost s cvjetačom i sirom novi je trend
Avokado na tostu odavno je popularan izbor za mnoge gurmane koji redovito dijele ukusne fotografije obroka na Instagramu. No, pojavio se novi trend koji se nadmeće s avokado tostom i napada društvene mreže. Iako novo jelo još uvijek sadrži dobar stari sir kao dodatak, glatki avokado zamjenjuje se cvjetačom, a ljudi su oduševljenim ovim novim trendom.
POGLEDAJTE VIDEO: Recept za kruh bez kvasca
Pokretanje videa...
Najnoviji trend-obrok zapeo je za oko i nekim iskusnijim gurmanima, uključujući i Nigellu Lawson koja je nedavno proslijedila svoj recept za ovu verziju tosta. Kuharica rođena u Londonu podijelila je recept škotskog fotografa Del Sneddona koji je na dvije kriške debelog kruha poslužio cvjetaču prelivenu sirom. Obožavatelji su brzo komentirali kako je ovo jelo 'nevjerojatno' i brzo su podijelili i svoje vlastite verzije ovog obroka kojeg su napravili kod kuće.
Jedna je osoba čak priznala da je sir s cvjetačom jedan od rijetkih načina za postizanje dobrog okusa cvjetače, te dodala 'stavljanje ovih namirnica na tost je genijalan potez!'. Najbolji dio recepta je taj što ga možete lako mijenjati prema onome što imate ili onome što inače volite.
Delova verzija ovog tosta nalaže da prvo lagano prepečete dvije kriške debelog kruha i stavite ga sa strane. Zatim skuhate cvjetove cvjetače te ih ocijedite i također ostavite sa strane. Da bi napravili umak od sira, umiješajte brašno i maslac, a zatim dodaje mlijeko prije nego što se smjesa zgusne. Što se tiče začina, Del je odlučio dodati dvije žlice senfa u prahu i prstohvat muškatnog oraščića - ali možete dodati što god želite.
U smjesu od maslaca, brašna i mlijeka stavite malo mozzarelle i cheddara i miješate dok se ne sjedini. Nakon što ostavite preljev od sira da odstoji pet minuta, prelijte ga preko cvjetače koju ste stavili na tost i pecite u pećnici dok ne porumeni, piše The Sun.