Obavijesti
Cura dana

Cura dana

KALISTA - 11.10.2024
KALISTA
KALISTA - Profesionalna je gatara. Gatala je prijateljima iz šalice, kave, graha, zečjih šapa, tarot karata, sličica iz čokolade... Onda su je počeli zvati za ozbiljno. Kad je dobila otkaz, počela je po sajmovima proricati sudbinu. Više nije u minusu. Kupila je šator za gatanje. Upoznala je i stranca samca kojeg je vidjela u talogu kave.
Cura dana
KOSJENKA
KOSJENKA - Počela je sezona kestena. Jedva je dočekala. Voli ih na sve moguće načine: pečene, kuhane, u kolačima, u juhi... Radi i eliksir od kestena, po tajnom bakinu receptu. Na lokalnim sajmovima uvijek ga rasproda jer ‘od mrtva pravi živa’. Tako su joj barem rekli zadovoljni kupci koji dolaze po još, a ona im ne može reći ne.
KOSJENKA
Cura dana
ZDENKA
ZDENKA - Jabuka u dvorištu je rodila. Grane se savijaju od čvrstih plodova, pa je odlučila raditi jabučni ocat. Ima stari bakin recept. Ali fali joj bačva od tvrde hrastovine u kojoj će ocat odležati. Stolara u selu nema pa je išla u susjednu županiju. Mladi šegrt joj je uzeo mjeru. Dečko ima čvrste ruke i zna s alatom.
ZDENKA
Cura dana
ORNELA
ORNELA - Ove dane provodi u šumi u potrazi za kestenima. Smiruje je šuštanje lišća pod nogama. Podsjeća je na djetinjstvo kad je s bakom satima šetala obližnjim proplancima i livadama. Baka joj je pričala o dobrim vilama i vilenjacima. Još vjeruje da padne noć vile i vilenjaci plešu u međimurskim šumama.
ORNELA
Cura dana
MELITA_7.10.
Melita - Voli se kartati. Na pokeru je izgubila sve što je preko ljeta zaradila na moru. Sad mora ići u berbu jabuka kako bi si mogla kupiti ogrjev za drvo i nove zimske čizmice. Baka joj je dala 1000 eura koje je uštedjela za novo zubalo, ali i to je izgubila na kartama. Barem ima sreće u ljubavi. Dečko je još nije ostavio.
MELITA_7.10.
Cura dana
Nera_06.10.
NERA - Završila je tečaj za majstoricu koktela. Sad može sve mućkati. Najviše voli domaće sastojke. Smislila je koktel od susjedovih jaja. On ima peradarnik i dostavlja joj svježa jaja. U koktel stavlja začinsko bilje i dudovu rakiju koje peče njen djeda. Koktel je htjela nazvati ‘mudovača’, ali rekli su joj da je to vulgarno.
Nera_06.10.