Obavijesti
Cura dana

Cura dana

KORANA - 16.07.2024
KORANA
KORANA - Čeka kišu. Uvenut će joj krastavci. Zorom ih zalijeva, čak im i šapće. Ali to nije dovoljno. Treba joj pomoć s neba. Sinoć je organizirala i ples za prizivanje kiše, ali ni kap nije pala. Susjed je obećao da će joj posuditi svoju pumpu sa šmrkom koja ima jak i moćan mlaz. Ako kiša ne padne do vikenda, morat će uzeti njegov šmrk.
Cura dana
AMANDA
AMANDA - Ljeto je njezino godišnje doba. U njemu pronalazi inspiraciju za svoje pjesme. Još kao mala osvajala je nagrade na međunarodnim natjecanjima mladih pjesnika. Želja joj je otvoriti mali jazz caffe gdje bi se vikendom čitala poezija uz birana domaća vina
AMANDA
Cura dana
SARAH
SARAH - Iz Nizozemske je došla a Ultru, ali vrijeme će iskoristiti kako bi posjetila Duće, rodno mjesto svojeg djeda. Dok je bila mala, djed joj je pričao o Hrvatskoj, Splitu i Hajduku. Velika je navijačica Bilih, a želja joj je fotografirati se s Markom Livajom. Kad završi studiji preselit će se u Hrvatsku.
SARAH
Cura dana
HEDA
HEDA - Jutros su je probudile vrane. U pet su graktale kao lude. Sjela je na frezu i otišla do zadružnog dućana. Birtija radi već od pola šest. Tamo je srela dva zalutala turista. Iznajmila im je sjenik za spavanje. Oni vole netaknutu prirodu, a ona eure. Mlađi, crnih očiju, odlučio je ostati. Voli kad joj kosa miriše po sijenu.
HEDA
Cura dana
KORNELIJA
KORNELIJA - Voli sunce, more, vruće noći i ples do zore. Svako jutro uživa u ‘ljetnom kompletu’ - kava, rakija, lubenica i voda. Bez toga nema početka dana. Tako osnažena obično ode na plažu dok još nema turista. Poslije plivanja osvježi se malim, točenim pivom. Nakon toga svaki dan je radost, a koža joj je sjajna i podatna.
KORNELIJA
Cura dana
MIHAELA
MIHAELA - Mihaela nas je dočekala ispred obiteljske kuće uz domaći ledeni čaj. Kaže da nema boljeg lijeka od toga za ove vrućine. Priznaje i da ga zna proliti po sebi kad postane prevruće. Ne smeta joj što je nakon toga ljepljiva, more sve to lako opere. Nada se kako će ovoga ljeta upoznati nekog zgodnog Portugalca. Sanja Lisabon.
MIHAELA