Obavijesti
Cura dana

Cura dana

FRANKA - 05.07.2024
FRANKA
FRANKA - Nije dobila na lotu pa neće ići na more. Kad je platila popravak šivaće mašine, ratu kredita i ljetne gume, nije joj ostalo ništa na računu. Nasreću, malo jede, a prestala je i pušiti. Ponekad joj susjed pomogne, ali sad ne može jer mu se vratila žena iz zatvora. Jako je ljubomorna pa se susjed pravi da se ne poznaju.
Cura dana
JAGODA
JAGODA - Za nju je ljeto stvarno sezona kiselih krastavaca. Nije stala. Ujutro ih bere, pa zatim pere, zatim onda slaže u staklenke, kiseli i pasterizira. Živi od krastavaca.Oni su srce njene kućne radinosti. Proljetos je zasadila 300 redova. Najbitnije je duboko frezanje prije sadnje. Nasreću, ima susjeda koji zna duboko frezati.
JAGODA
Cura dana
LUCIJA
LUCIJA - Voli oluje, oblake i kišu. Ima nešto u elektricitetu koji struji zrakom dok se prazne munje što je privlači kao svjetlo noćne leptire. Uživala je sinoć u tutnjavi gromova koji su parali nebo. Susjed je mislio da se boji pa ju je došao spasiti. Nije se mogao vratiti kući zbog proloma oblaka. Jutros joj je donio kavu u krevet.
LUCIJA
Cura dana
NERA
NERA - Hladna fronta ju je pogodila snažno. Stradao je i voćnjak, ali i dugogodišnja veza. Umjesto da je izvede na zabavu u vatrogasni dom, on je otišao ispaljivati protugradne rakete. Bio je to pucanj u prazno. Otišla je sama na zabavu i dobro se zabavila sa zabavnim mladićem iz Švedske koji je došao u posjet tetki.
NERA
Cura dana
KARLITA
KARLITA - Živciraju je lokalne neženje, nema s kime popiti kavu. Jednostavno, nisu dorasli njezinom intelektu. Ova mlada inženjerka elektrotehnike očajna je. Momci je pozivaju da im pregleda instalacije i vide samo njeno tijelo. A ona sanja život u velegradu, rad u velikoj kompaniji i noćne obilaske muzeja i umjetničkih izložbi...
KARLITA
Cura dana
FRANKA
FRANKA - Ljetna sezona je krenula, a s time i gužva u njenom životu. Ova mlada skiperka, inače geologinja po struci, dane provodi ploveći Jadranom. Znatiželjni turisti upijaju svaku njenu riječ dok im objašnjava kako su nastale stoljetne dalmatinske hridi. U danima kad nema turista, voli se opuštati na krmi jahte čitajući probrana djela.
FRANKA