Obavijesti
Cura dana

Cura dana

LADA - 13.03.2024
LADA
LADA - Lada je prevoditeljica. S japanskog. To joj je ‘zimski’ posao. Ljetni joj je izležavanje i trošenje novca koji je zaradila dok se turisti još nisu spustili na Jadran. Ljeto obožava, uostalom, prema mitologiji riječ je o starohrvatskoj božici ljeta, ljubavi, sklada i ljepote... Zato Lada ljeti nikad i ne radi...
Cura dana
FELICITA
FELICITA - Dobra knjiga, vatrica u šporetu i tople ličke deke... Sve je što treba ovoj mladoj šumarici da nekako prođu ovi kišni dani. Veseli se proljetnom suncu i košnji prve trave pod obroncima Velebita. Nakon kiše veseli se i berbi gljiva. U tome je vrlo vićna, a uspije ponešto i zaraditi prodajući vrganje lokalnim zavodnicima.
FELICITA
Cura dana
ADELA
ADELA - Bacila mu je jučer kaktus u glavu. Jedna bodlja mu je ostala na nosu. Nije joj donio ni bombonijeru, ni pola litre amara, ni karanfile. Ništa. Nego mali kržljavi kaktus u teglici. Nakon toga je s prijateljicama otišla u disko. Kad je krenula kući, DJ ju je pozvao na vožnju. Nije ga mogla odbiti u zoru na motoru.
ADELA
Cura dana
VINKO
VINKO - Nakon napornog dana u obiteljskoj vinariji opušta se plivanjem. Kožu zbog toga redovito maže prirodnim uljima da mu bude podatna, glatka i napeta. Nada se da će uskoro upoznati djevojku svog života da zajedno obrezuju vinograd i klize kroz vodu. Nije zahtjevan. Traži onu koja je spremna s njim preuzeti obiteljski posao.
VINKO
Cura dana
JAGODA
JAGODA - Ne voli 8. mart. Ne voli ni Valentinovo. Ne treba joj jedan ili dva dana u godini da joj iskazuju pažnju, ljubav, nježnost. Želi to svaki dan, 365 dana u godini. Rekla je to i zaručniku. Malo se zbunio, ali je brzo odustao. Nije dugo razmišljao što da učini s novcem za cvijeće. Uložio ga je u kladionicu.
JAGODA
Cura dana
NEVENA
NEVENA - Upisala je napredni tečaj kukičanja. Kad ga završi, otvorit će obrt za kukičanje. Sprema novu ljetnu kolekciju kupaćih kostima. Bikini i monokini od prirodnog, ekološkog pletiva. Odlučila je da će sama pozirati za katalog kolekcije. Kad već ima tijelo, da ne plaća modele. Mora još naći fotografa koji dobro okida.
NEVENA