Obavijesti
Cura dana

Cura dana

ZLATA - 11.01.2024
ZLATA
ZLATA - Ljuta je jer je kupila neispravnu peć. Htjela se zagrijati u ove hladne dane, no sad se smrzava. Čak nema ni deku s kojom bi se zagrijala. Morat će otići kod susjeda koji ima veliki kamin. Ponudit će mu topli čaj kako bi se barem malo zagrijala kod njega. Možda ostane i duže kod njega ako joj se svidi.
Cura dana
REZA
REZA - Ova uzgajivačica kunića ima velik problem. Naime, zaljubila se u mladića iz Požege, no nepisano je pravilo da djevojke iz Brčina idu za momke iz Slavonskog Broda. Naravno, kad je njihova veza postala javna, došlo je do velikog skandala. Sve je otišlo toliko daleko da su gradonačelnici morali sjesti za stol kako bi primirili građane.
REZA
Cura dana
BLANKA
BLANKA - Raduje se snijegu. Nema joj ništa ugodnije nego uz kamin slušati Šostakovićev ‘Valcer br. 2’ dok kroz prozor gleda pahulje koje pokrivaju pitoreskne ličke brežuljke. Ako ga napada dovoljno, napravit će i snješka. Mrkvu za nos već je pripremila.
BLANKA
Cura dana
MARA
MARA - Mlada konobarica doživjela je malu nezgodu dok je ličila svoju kuću. Kako voli imati stvari u svojim rukama, tako je odlučila i sama napraviti posao. Ali kako je u padu ozlijedila gležanj, sad je u potrazi za majstorima koji će završiti posao kod nje. Otvorena je za ponude.
MARA
Cura dana
DARINKA
DARINKA - Mlada poljoprivrednica ne boji se zime. Ona se godinama brinula o svojoj šumi, pa će imati dovoljno drva za hladne zime. No ipak bi voljela hladne noći provesti s pravim muškarcem ispod debelih deka, ali do tada će se zadovoljiti drvima iz svoje guste šume. Iako svi žele kupiti od nje drva, ona ih ne prodaje.
DARINKA
Cura dana
DUBRAVKA
DUBRAVKA - Iako je nekoliko godina radila u Švicarskoj, ova mlada lokal patriotkinja nije mogla bez svoje domovine. Vratila se i sad uživa u malenoj toploj kući te jesenskoj šumi okupanoj maglom. Svakog dana odlazi u berbu gljiva. Dobro poznaje koje su jestive, a koje su toksične. Priča se da je tako dobra i u odabiru partnera.
DUBRAVKA