Obavijesti
Cura dana

Cura dana

BOŽICA - 24.12.2023
BOŽICA
BOŽICA - Sretna je. Za Božić joj je došao dragi koji radi u dalekoj Norveškoj. Nisu se vidjeli od ljeta. Uživali su zajedno u blagdanima. Iz kuće nisu izlazili. Prepustili su se. I tako još nekoliko dana, a onda on odlazi na daleki sjever. Vidjet će ga tek na proljeće. Izdrža te će jer zna da je njihova ljubav svakim danom sve jača.
Cura dana
DARJA
DARJA - Uzela je nekoliko slobodnih dana kako bi sve stigla pripremiti za Božić. Kako je nedavno kupila stan u koji se uselila s momkom, odlučila je na božićni ručak pozvati svoje i dečkove roditelje. Nada se kako neće ništa zaribati. Najviše se mučila s obrađivanjem mesa jer u tome ima najmanje iskustva. Ali nije se dala.
DARJA
Cura dana
VILKA
VILKA - Jutros je imala kolinje. Jedva je čekala. Odmah za doručak dečkima je ispržila svježu jetricu. Majstor za kobasice pomogao joj je odabrati najbolje komade mesa za ručak. U njegovoj čvrstoj ruci svaki but izgleda neodoljivo, a kobasice mijesi kao da pomno masira. Sva se naježi dok mu gleda masne, dlakave ruke.
VILKA
Cura dana
KLARA
KLARA - Klara je noćas sanjala da ju je napao veliki drveni orašar s vojskom miševa. Spasio ju je princ. Kad se probudila, vidjela je da u krevetu pored nje ne leži princ, nego neobrijani tip koji je bazdio na luk i vino. Kad se pribrala od početnog šoka, shvatila je da je tip njen dečko. Nije ni čudo da sanja prinčeve.
KLARA
Cura dana
SLAVUJKA
SLAVUJKA - Njen dragi stalno joj poklanja kućanske aparate. Lani je dobila štapni mikser s pet brzina i rikvercom. Ako joj ove godine opet kupi fen, mikser, sjeckalicu ili peglu bit će kao u onoj pjesmi: ‘Letjela je zrakom pegla, kugla mu se u grlu stegla...’. Želi da je tretira kao voljenu ženu, a ne kao kućnu pomoćnicu.
SLAVUJKA
Cura dana
BOŽAVA
BOŽAVA - Nakon studija dizajna u Nizozemskoj shvatila je da to nije za nju. Okrenula se korijenima i vratila u rodno mjesto pradjeda Stipe. Zimi će meditirati i skupljati snagu šetnjama uz more, kako bi ljeti mogla voditi turiste klifovima parka Telašćica. Razmišlja i o organiziranju utrke magaraca.
BOŽAVA