Obavijesti
Cura dana

Cura dana

LANA - 10.12.2023
LANA
LANA - Mlada informatičarska skrasila se u malom istarskom mjestu nakon burnog prekida. Dečko ju je prevario s njezinom najboljom prijateljicom pa je morala pobjeći od svega. Sad, kad se dugo oporavljala od toga, spremna je opet se okušati u ljubavi. Nedostaje joj nježnosti pa misli da je spremna na novu stranicu u životu.
Cura dana
SABINA
SABINA - Bila je tužna. Nije uspjela kupiti karte za koncert Aleksandre Prijović. Obožava njene pjesme i stil. Nikako se nije mogla utješiti. Onda je u pošti upoznala njega. Zna sve Prijine pjesme i pjeva joj ih na uho prije spavanja. Najviše voli ovu: ‘Rekla sam ti nemoj da mi priđeš blizu, rekla sam ti, sad te zovem na reprizu...’
SABINA
Cura dana
ZVJEZDANA
ZVJEZDANA - Nitko joj ne vjeruje kad kaže da uzgaja božićne zvijezde, ali tako je. Njeno ime je njen posao. Cijela blista u ovo doba godine, a oči joj sjaje poput božićnih lampica. Nije to ni znala dok nije dobila ljubavno pismo. On se zaljubio dok je kupovao njenu zvijezdu. Sad je očaran i zvijezdom i Zvjezdanom. Ženit će je.
ZVJEZDANA
Cura dana
RUŽA
RUŽA - Stigao joj je veliki bor. Nije stao u kuću. Nije imala pilu da ga skrati. Kad je ušla u susjedov podrum, nije mogla vjerovati. Takav izbor pila nije nikad vidjela. On je izabrao najoštriju pilu. Ima i brzu ruku, pa su u trenu skratili drvce. Ali brzo je pao mrak, pa se zadržao na piću. Oštrom. Morao je ostati na doručku.
RUŽA
Cura dana
NADA
NADA - Ostala je bez čaša. Imala je rođendan. Nije napravila proslavu, ali došli su joj najbliži prijatelji. Njih desetak. Nekoliko sati kasnije probudila se u svom krevetu, u zagrljaju nepoznate, dlakave muške ruke. Otišla je u kuhinju po čašu vode i ugazila u staklo. Sad mora kupiti nove čaše. I neće više slaviti rođendane.
NADA
Cura dana
MARGARETA
MARGARETA - Kuću je okitila kuglicama i svjetlima. Sve bliješti i najljepša je u selu. Još bor mora nabaviti. Želi da bude velik i čvrst, a ne da iglice padaju kao pokošene. Susjed lugar je obećao da će joj donijeti jedan veliki. Ali lani ju je razočarao. Bio je mali i sav obješen. Zato je nazvala drugog susjeda. Mlad je i obećava.
MARGARETA