Obavijesti
Cura dana

Cura dana

BOŽICA - 01.12.2023
BOŽICA
BOŽICA - Sezona božićnih domjenaka je počela ranije nego što se nadala. Sinoć je tvrtka u kojoj radi organizirala party. Napila se, plesala na šanku, ljubila se s kolegom, posvađala se s dečkom, pala na plesnom podiju, izgubila mobitel i na kraju upoznala zgodnog taksista. Danas nije išla na posao. Nazvala je i slagala da je bolesna.
Cura dana
ĐURĐA
ĐURĐA - Tužna je ovih dana jer nema kolinja. Zabranilo im. A baš je mislila napraviti salenjake. U tome je vrsna majstorica. Nitko u selu tako dobro ne mijesi kao ona. Njeni se i najbolje dižu. Zna to i majstor za kobasice koji je uvijek milo gleda dok miješa meso za kulenove seke. Brk mu se sam smije, a oči sjaje.
ĐURĐA
Cura dana
ZVONKA
ZVONKA - Njeno ime je i njen život. Zadnja je zvonarica u selu. Svi vole njenu zvonjavu. Posao je naslijedila od mame, mama od bake, a baka od prabake. I sve žene u obitelji zovu se Zvonka. Život joj je zvonka radost, a posebno od kada je upoznala mladog vatrogasca koji se, naravno, zove Zvonko. Uskoro ih čekaju i svadbena zvona.
ZVONKA
Cura dana
LUCIJA
LUCIJA - Laka je i brza. Nažalost, nije imala mogućnosti trenirati atletiku, tako da sad svoj talent koristi za rad u kafiću. Goste poslužuje brzinom munje. Gazda je zadovoljan, ali ona nije. Želi napredovati u životu. Zato je upisala jogu. Njen talent zapazio je instruktor joge. Sad joj daje privatne sate i oboje su sretni.
LUCIJA
Cura dana
VERICA
VERICA - Raduje se dolasku zime. Još da padne snijeg pa da ne mora nikud ići. Loži vatru i čita knjige, a vani padaju bijele pahulje. Drvarnica je puna tako da je spreman za bijele radosti. Šumski radnik koji joj je iskalio klade živi dvije kuće dalje. Druže se nekoliko puta tjedno, tako da će joj ova zima biti još zabavnija.
VERICA
Cura dana
MILVA
MILVA - Zapuhala bura i razbila joj škure na prvom katu. Noćima nije spavala jer su udarale kao lude po prozoru. Majstora je tražila tjednima. I onda je došao jedan preko brda, iz druge županije. Kad je sve popravio, ostao je na ručku, pa na doručku. Sad mu se ne da ići nikud do proljeća, a ni njoj ta ideja nije mrska.
MILVA