Obavijesti
Cura dana

Cura dana

VERICA - 25.11.2023
VERICA
VERICA - Raduje se dolasku zime. Još da padne snijeg pa da ne mora nikud ići. Loži vatru i čita knjige, a vani padaju bijele pahulje. Drvarnica je puna tako da je spreman za bijele radosti. Šumski radnik koji joj je iskalio klade živi dvije kuće dalje. Druže se nekoliko puta tjedno, tako da će joj ova zima biti još zabavnija.
Cura dana
MILVA
MILVA - Zapuhala bura i razbila joj škure na prvom katu. Noćima nije spavala jer su udarale kao lude po prozoru. Majstora je tražila tjednima. I onda je došao jedan preko brda, iz druge županije. Kad je sve popravio, ostao je na ručku, pa na doručku. Sad mu se ne da ići nikud do proljeća, a ni njoj ta ideja nije mrska.
MILVA
Cura dana
KORINA
KORINA - Svoj kruh doslovno zarađuje u znoju lica svog. Radi kao puhačica stakla. Temperature su visoke kad se staklo puše pa osim dobrog kapaciteta pluća mora imati i brzu ruku. Odnedavno joj pomaže i mladi šegrt. Još nije naučio dobro puhati, ali na pravom je putu. Redovito vježbaju i on sve bolje puše. Dečko je talentiran.
KORINA
Cura dana
RAMONA
RAMONA - Svu je zimnicu napravila. I slatko od ruže i kisele paprike punjene kupusom i pekmez od šljiva po bakinu receptu. Taj pekmez joj je promijenio život. Kuha se vani u kotlu i miješa dok ne postane tvrd. Nije mogla sama pa je zvala seoskog poštara da joj pomogne. A njemu dobro ide. Ne izlazi joj iz kuće i stalno miješa.
RAMONA
Cura dana
KLARA
KLARA - Vratila se s Madeire. Slučajno je završila na otoku usred Atlantika. Dok je na pošti dizala paket za baku srela je bivšeg dečka koji se obogatio na kripto valutama. Pozvao ju je na večeru. Nije znala da ima mlažnjak. Nakon svega teško joj se vratiti u stvarnost i opet raditi u smjenama na traci pogona za pakiranje kamilice.
KLARA
Cura dana
SUZANA
SUZANA - Nakon što je sama oličila cijelu kuću, stegla su je leđa. I to baš jako. Nasreću, prijateljica joj je preporučila vrsnog kiropraktičara, koji je uz to samac i Nizozemac. Nakon nekoliko terapija leđa su prestala boljeti, a srce je počelo voljeti. Više nije samac i sad ga uči hrvatski, a on joj pomaže da bude gipka.
SUZANA