Obavijesti
Cura dana

Cura dana

ADELA - 09.11.2023
ADELA
ADELA - Jabuka u dvorištu je rodila, a grane se savijaju od čvrstih plodova. Trgovkinja je odlučila raditi jabučni ocat. Ima stari bakin recept. Ali nedostaje joj bačva u kojoj će ocat odležati. Nema stolara u njenom mjestu pa je išla u drugu županiju. Tamo joj je mladi šegrt uzeo mjeru a i zna s alatom.
Cura dana
NEVENA
NEVENA - Opet je morala ložiti kamin. Ostali su samo panjevi trešnje koje ne može prepoloviti. U nevolji je zvala susjeda. Kad je završio, pozvala ga je na kuhano vino i kestene. Uz vatru u kaminu su se raspričali. Brzo je svanulo pa su opet morali ložiti. I tako od on svaku večer cijepa njene panjeve.
NEVENA
Cura dana
LEONA
LEONA - U subotu se udaje. Nije baš da ga jako voli, ali dečko je solidan. Dobro zarađuje, brine se o kući, a čak ni u krevetu nije loš. Odlučila se je skrasiti. Ostala su joj četiri dana da divlja i banči. Bit će to provod života. Zato ide s prijateljicama u Amsterdam, a ono što se dogodi u Amsterdamu, ostaje u Amsterdamu.
LEONA
Cura dana
MILKA
MILKA - Još 117 dana do proljeća. Ne zna kako će to izdržati. Ubija je pomicanje sata. U pet poslijepodne već je mrak i počinje duga nemirna noć. Kuća joj je na kraju sela, slabo osvijetljena. To i nije loše jer susjedi ne vide tko joj noću dolazi u posjet. A prošli je tjedan dolazio svaki dan, pa je lakše budna zoru dočekala.
MILKA
Cura dana
JELICA
JELICA - Ostavila je dugogodišnjeg dečka. Sad je opet sama. Već je zaboravila kakav je to osjećaj. Čim je prođe viroza koju je dobila nakon raskida, ide na put. S tri prijateljice leti u Malagu. Uživat će na španjolskom suncu, u ludim noćima po klubovima... Nada se da će upoznati srodnu dušu visoku 1,95 metara, crnih očiju...
JELICA
Cura dana
MIRNA
MIRNA - Odselila se iz grada na djedovo imanje. Kuća na rubu šume postala je njeno utočište. Kad ne bere gljive i druge plodove jeseni, drži antistresne radionice za mlade menadžere. Uči ih kako ložiti vatru, cijepati drva, kositi... Na zadnjem tečaju bio je jedan napredan kosac. Zadržao se na usavršavanju i dao je otkaz u firmi.
MIRNA