Obavijesti
Cura dana

Cura dana

KORANA - 08.10.2023
KORANA
KORANA - Žižule su joj ove godine rodile kao nikada. Nije ih mogla sama pobrati. Susjed koji ima vikendicu pored njene kuće došao joj je pomoći. I tako su zajedno brali granu po granu. Kad su došli do sedme grane pao je prvi poljubac, pa drugi, pa treći... Žižula je na kraju ostala neobrana, ali im zato ljubav cvate kao nikada.
Cura dana
ILONKA
ILONKA - Na poslovnom putu upoznala je kolegu iz Pečuha. Cijelu noć učio ju je plesati. Nije znala da krije čardaš u svojim nogama i raspustila je kose pune polena, baš u inat babarogama. Sad joj koljena klecaju.Tek sad razumije zašto joj je pokojna tetka govorila: ‘Diko, nema bećara do Mađara. Uvijek igra kao čigra’.
ILONKA
Cura dana
VERICA
VERICA - Čeka kišu da može u gljive. Voli vlažna, šumska staništa. Može satima lutati u potrazi za vrganjima, lisičarkama... Ponekad naleti i na nekog lovca. Zadnji put je tako srela kršnog mladića koji je tri dana bio sam na čeki. Ostao je još dva dana. Lovac je postao lovina. Zajedno su izašli iz šume držeći se za ruke.
VERICA
Cura dana
SUZA
SUZA - Kad jesen stigne, voli šetnje po prirodi, ali u svako doba godine najviše voli dobar trening uz trenera koji će je pošteno preznojiti. Gluteus i bicepse jača i dok obrađuje vrt, a gipkost postiže branjem graha. Ovih dana malo je zanemarila tjelovježbu jer spravlja vrhunski ajvar koji hvale susjedi i kolege s posla.
SUZA
Cura dana
SILVIJA
SILVIJA - Zanima je povijest. Jesenje dane krati knjigom Jacques Le Goffa ‘Treba li povijest zaista dijeliti na razdoblja?’. Posebno se zadržala na dijelu koji objašnjava već odavno prihvaćenu ideju da srednji vijek kao koncept nastaje s Petrarcom. U pauzama čitanja priprema zimnicu.
SILVIJA
Cura dana
DANICA
DANICA - Prijateljice je vode na kušanje pjenušaca. Sanjala je da će upoznati crnog muškarca koji će je nasmijavati do suza. Dosta joj je krkana. Želi da joj bude kao u pjesmi Vlade Kalembera “Vino na usnama, nek’ noćas znaju svi da si me opila... Ne pitaj da li je grijeh, mi ćemo noćas sretni prodati dušu za smijeh”.
DANICA