Obavijesti
Cura dana

Cura dana

SUZA - 05.10.2023
SUZA
SUZA - Kad jesen stigne, voli šetnje po prirodi, ali u svako doba godine najviše voli dobar trening uz trenera koji će je pošteno preznojiti. Gluteus i bicepse jača i dok obrađuje vrt, a gipkost postiže branjem graha. Ovih dana malo je zanemarila tjelovježbu jer spravlja vrhunski ajvar koji hvale susjedi i kolege s posla.
Cura dana
SILVIJA
SILVIJA - Zanima je povijest. Jesenje dane krati knjigom Jacques Le Goffa ‘Treba li povijest zaista dijeliti na razdoblja?’. Posebno se zadržala na dijelu koji objašnjava već odavno prihvaćenu ideju da srednji vijek kao koncept nastaje s Petrarcom. U pauzama čitanja priprema zimnicu.
SILVIJA
Cura dana
DANICA
DANICA - Prijateljice je vode na kušanje pjenušaca. Sanjala je da će upoznati crnog muškarca koji će je nasmijavati do suza. Dosta joj je krkana. Želi da joj bude kao u pjesmi Vlade Kalembera “Vino na usnama, nek’ noćas znaju svi da si me opila... Ne pitaj da li je grijeh, mi ćemo noćas sretni prodati dušu za smijeh”.
DANICA
Cura dana
LIDIJA
LIDIJA - Obožava ptice. Svaki slobodan trenutak provodi na obližnjim jezerima kako bi kroz šaš promatrala ta divna pernata stvorenja. Čula je da je u Međimurje sletjela i egipatska patka. Odlučila je danas cijeli dan provesti u prirodi ne bi li je ugledala.
LIDIJA
Cura dana
POLONA
POLONA - Voli jesen. Iako godina ide u smiraj, u njoj se s dolaskom kraćih dana budi neka toplina. Pastelne boje ju smiruju, a zubato sunce zove na igru kroz šuštavo lišće podravskih šuma. Dok traži kestene, u sebi recitira Dobrišu Cesarića: “Tiho, o tiho govori mi jesen”...
POLONA
Cura dana
DINKA
DINKA - Mlada ekonomistica doživjela je nezgodu dok je okopavala vrt. Kako voli imati stvari u svojim rukama, tako je odlučila i sama napraviti posao. Ali kako je nezgodno ozlijedila gležanj, sad je u potrazi za majstorima koji će završiti posao kod nje. Otvorena je za ponude. Spremna je i dobro platiti.
DINKA