Obavijesti
Cura dana

Cura dana

NEDA - 05.08.2023
NEDA
NEDA - Kao mala željela je biti timariteljica životinja. Nije tad shvaćala što baka govori: ‘Diko, pazi što želiš jer ti se želja može ispuniti’. Baka je bila u pravu. Sad timari svog konjinu. Ne radi, samo spava, navečer ide na biljar i troši plaću na kladionicu. Ostavila bi ga, ali ga još voli. Ni s poštarom ga ne može prevariti.
Cura dana
TONKA
TONKA - Opet je morala kod veterinara. Njena kujica je u usta stavila gumenu igračku, čarapu i papuču. Sve joj se zapetljalo u zube. Veterinar je nježno i spretno sve izvadio, a vlasnicu utješio drugi dan, kad ju je pozvao na večeru. Oboje su vegetarijanci pa su uživali u velikim, sočnim krastavcima iz njegova vrta.
TONKA
Cura dana
FELICIJA
FELICIJA - Sitno broji do godišnjeg odmora. Jedva čeka da se dokopa pješčanih uvala, šuma borova i orošene boce ledenog piva. Ove godine će aktivni odmor zamijeniti pasivnim. Samo će ležati i uživati. Dečko se zaljubio u nju preko ušiju. Odlučila je to iskoristiti. Mozak na pašu, sve četiri u zrak, a rob ljubavi neka služi.
FELICIJA
Cura dana
MATILDA
MATILDA - Tko kaže da su Bračani škrti? Prpošna otočanka ovo ljeto nije dizala cijene najma apartmana jer, kaže, nije u šoldima sve. A najviše uživa u konobi dida Mate, u kojoj joj vrijeme prolazi u ugodnoj ćakuli s fureštima. Veseli se jeseni, kad će se i ona malo odmoriti.
MATILDA
Cura dana
LJUBICA
LJUBICA - Već dva dana Ljubica zove ministra obrane. A s druge strane telefon isključen. Mario Banožić joj se ne javlja. Kaže ona da je napisala priručnik i da je spremna, ako treba, učlaniti se u HDZ, samo da dobije pozitivne recenzije. Ljubičin priručnik je o mahunarkama te da bi bio odlično štivo za studente Agronomskog fakulteta...
LJUBICA
Cura dana
MAŠA
MAŠA - Mazanje uljem je umjetnost. Ona to najbolje zna. Zato voli da je mažu pomno i dugo. Želi da joj koža nakon sunčanja bude vlažna i podatna. Konačno je našla stručnjaka za mazanje. Inače je soboslikar. Valjda zato ima dobar rad ruku. Upoznali su se na plaži, kad mu je rekla: ‘ Dečko, nadam se da bolje mažeš nego što lažeš’.
MAŠA