Obavijesti
Cura dana

Cura dana

RAMONA - 26.06.2023
RAMONA
RAMONA - Noćim ne spava. Budi se pred zoru. Samo na njega misli, a on je daleko na sjeveru, blizu Polarnog kruga. Jedva čeka kraj kolovoza da se vrati. Neće mu više dati da ide u gastarbajtere. Već je nekoliko puta posrnula dok ga nije bilo. Selo svašta priča, ali baš je briga. Mlada je i strastvena. Nije lako izdržati samoću.
Cura dana
KALISTA
KALISTA - Subotom uvijek kuha grah za susjede. Tako je bilo i jučer. Kuhala je obični s kobasicama i vegetarijanski za novog susjeda koji se iz grada doselio na djedovinu. Pomogla mu je i oko vrta. On se u te stvari ne razumije. Ali se zato razumije u refleksologiju. Izmasirao joj je stopala kao nitko dosad. A i ostatak tijela.
KALISTA
Cura dana
DORA
DORA - Voli se penjati. Što je vrh viši, više i uživa. I jutros je osvojila jedn vrh. Kad se spuštala, malo je uganula nogu. Ali nije sve tako loše završilo. Mladi tehničar za RTG nakon snimanja ju je odvezao kući. Uz piće dobrodošlice zajedno su se popeli na drugi kat njene klimatizirane kuće. Još nisu izašli.
DORA
Cura dana
VATROSLAVA
VATROSLAVA - Vruće joj je ovih dana. Jako. Klima je crkla, frižider ne radi već mjesec dana, a novca nema da ih popravi. Zato se kupa u hladnoj bunarskoj vodi koju svako jutro vadi iz dubine zemlje. U dvorištu ima stari đeram, koji škripi pod teretom vode. Ponekad joj susjed pomogne da velikom drvenom motkom izvuče orošenu kantu vode.
VATROSLAVA
Cura dana
VILMA
VILMA - Sva sreća da joj je rijeka Orljava blizu vrta, pa ima čime zalijevati paprike. Posadila je 100 redova babura. Nada se dobrom urodu. Kad ih proda, ide na put. Nikad nije bila u Amsterdamu, a čula je da taj grad nudi lude noćne provode. Želi probati sve i neobuzdano uživati u svemu. Možda ode i u neki muzej. Ako stigne.
VILMA
Cura dana
DANIJELA
DANIJELA - Prekinula je s dečkom i odlučila je maknuti se od svega. Dosta joj je da služi drugima te da im ugađa. Vrijeme je da ugodi sebi, pa je uzela drvenu kuću te se maknula u prirodu. Dečko ju je prevario s njenom najboljom prijateljicom. Zato ne vjeruje više nikome, a svoje će porive gasiti duboko u prirodi, bez ičije pomoći.
DANIJELA