Obavijesti
Cura dana

Cura dana

STELA - 02.05.2023
STELA
STELA - Jučer je skuhala dva lonca graha. S kobasicama, slaninom i zaprškom na masti. Dečki koji su joj kosili okućnicu sve su pojeli. Poslije se zapjevalo i zaplesalo. Orilo se cijelom ulicom do kasno. Ujutro kad se probudila, pronašla je stručak ljubičica i pisamce. Glavni kosac kaže da mu je bilo lijepo i da će doći opet.
Cura dana
MAJA
MAJA - Danas ima rođendan. Rodila se uoči 1. svibnja, pa su joj roditelji zato dali ime Maja. Organizirala je veliku proslavu, na koju dolaze i prijateljice iz Zagreba. Djevojke su željne seoske idile, zato ih vodi na vatrogasnu zabavu, natjecanje u proljetnom oranju i fišijadu. Svi događaji bit će puni zgodnih mladića.
MAJA
Cura dana
BLAGICA
BLAGICA Samo čeka da proljeće prođe i ljeto dođe. Sporo joj protiču ovi kišni dani. Misli na more, plaže, sunce i ples do zore na hotelskoj terasi. Svisnut će do kolovoza. Tad joj dolazi dragi, koji je digitalni nomad. Trenutno je u Norveškoj. Radi i danju i noću, što mu nije teško, pogotovo zimi, kada dana gotovo ni nema.
BLAGICA
Cura dana
RUŽA
RUŽA - Sprema se za proslavu Međunarodnog praznika rada. Meso za roštilj je u marinadi, grah se moči... Treba još samo nabaviti dovoljne količine piva. Dečko na proslavu dovodi cijelu obitelj, a ona želi da imaju sve što zažele. Nakon svečanog ručka objavit će da su odlučili vjenčati se. I to na jesen. Nakon što završi berba.
RUŽA
Cura dana
LARA
LARA - Stegnulo ju je jučer između lopatica. Jako. Nije puštalo. Mora manje raditi na miješalici, a ne zna kako. Sezona zidanja je počela. Da bi si olakšala muku, krenula je na masažu. Prvi susjed ima spretne i čvrste ruke. Nakon njegova tretmana živne i zaboravi na bol. Miješalica pleše u njenim rukama kao i ona u susjedovim.
LARA
Cura dana
BELA
BELA - Šparoga nikad nije bilo više nego ove godine. Svaki dan ranom zorom ide u šumu. Osim šparoga ubrala je druge tek propupale vrste. Jučer je to bio mladi lovac. Fazanovo pero na šeširu zapelo mu je za grm. Morala ga je otpetljati. Uspjela je, a usput su se spetljali. On više ne lovi. Sad joj pomaže čistiti šparoge.
BELA