Obavijesti
Cura dana

Cura dana

ANKA - 28.02.2023
ANKA
ANKA - Farmerica muku muči sa snijegom koji je zatrpao njeno selo. Ovce i krave ne može voditi na ispašu, pa sad traži nekoga da joj pomogne i doveze sjeno iz susjednog sela. No svjesna je problema da su zakrčeni svi putevi, a ne samo njen Krivi Put. Ipak, podružit će se s ekipom iz dućana koja će joj pomoći skratiti dane.
Cura dana
KAJA
KAJA - Obožava snijeg. Jučer se probudila sretna. Sve je bilo bijelo. Dok je vatra pucketala u kaminu, susjed s kojim se druži već neko vrijeme donio joj je u krevet bijelu kavu. Zajedno su u nju umakali talijanske cantuccine. Tvrdi i hrskavi keksi topili su se u vrućem napitku kao što se i susjed topio u njenom zagrljaju.
KAJA
Cura dana
SANDRA
SANDRA - Nema nedjeljnog pečenja bez sočnog umaka. Zato ustaje ranom zorom pa strpljivo i dugo pomno miješa sve sastojke. Prestane tek kad se dobro oznoji od miješanja. Ali ništa joj nije teško jer zna da dragi slasno uživa u svakoj kapi njenog sočnog i podatnog umaka. Na kraju objeda uvijek jezikom obliže cijeli tanjur.
SANDRA
Cura dana
GOGA
GOGA - Šefica skladišta kaže da se ne sekira zbog dvije trenutačno najvažnije teme u Hrvatskoj, neradnih nedjelja i cajki. Kaže da ona ionako ne radi nedjeljom i da će tako uvijek biti, a što se tiče cajki, nema ništa protiv njih, ali da se u njezinu mjesto slušao samo Čajkovski. I da će tako uvijek i biti...
GOGA
Cura dana
LJILJANA
LJILJANA - Nikako da se privikne na rad s eurima. Godinama je prodavačica u lokalnom dućanu i po glavi su joj bile samo kune i lipe. Iako su gotovo prošla tri mjeseca od uvođenja eura, ona još računa s kunama. Inače je osoba koja se brzo privikne na nešto novo i veće pa joj nije jasno zašto ovo ne može lako primiti.
LJILJANA
Cura dana
KATICA
KATICA - Mlada stručnjakinja za semiotiku nada se nekom boljem poslu. Trenutno radi u lokalnom dućanu, od jutra do navečer je u smjeni. Bole je noge od stajanja, a nitko joj ne može pomoći. Želi raditi kao stručnjak za društvene mreže pa se stalno prijavljuje na oglase. Jedino joj je problem što nema baš iskustva.
KATICA