Obavijesti
Cura dana

Cura dana

TEREZA - 22.09.2022
TEREZA
TEREZA - Ljeto je završilo i mora nazad na fakultet. Ne voli veliki grad, ali samo još nekoliko ispita je dijeli od diplome. A onda kad je dobije pravac inozemstvo. Želi otići u Skandinaviju. Uvijek je maštala da na nekom fjordu uz plamsaj vatre iz kamina ispija crno vino s kršnim Vikingom koji je guta velikim plavim očima.
Cura dana
VERA
VERA - Čim zažuti lišće Vera živne jer može krenuti u šumu. Miris jeseni u njoj uvijek probudi drevnu, pećinsku skupljačicu koja traži gljive i hranjive bobice. Jučer je ubrala vrganj kapitalac. Na starom ognjištu ga je pripremila po starom noninu receptu. Uz pucketanje vatre mirisni šumski gomolj podijelila je s dragim.
VERA
Cura dana
VINKA
VINKA - Vinka najviše voli plodnu i rodnu jesen. Jedva čeka da počne berba graševine u vinogradu koji je cijelu godinu njegovala, zalijevala, plijevila i špricala modrom galicom. Kad obere grožđe i iscijedi mošt, malo će se odmoriti u obližnjim toplicama. Čezne za pomnom masažom cijelog tijela vrućim vulkanskim kamenjem.
VINKA
Cura dana
ANA
ANA - Kad je čula da je pao snijeg na Zavižanu, odmah je krenula u šumu. Naime, još nije nabavila drva za grijanje pa se boji da i u njenom kraju ne padne snijeg. Također, odmah je skuhala lonac graha i sarme kako bi imala za naredni tjedan za ručak. U nabavi drva pomoći će joj kršan susjed s traktorom.
ANA
Cura dana
ZDENKA
ZDENKA - Sljedeći tjedan završava školovanje, a postat će aromaterapeutkinja. Još ne zna što će raditi, a razmišlja i da posadi polje lavande pa bi se time bavila. No, želi otvoriti i kanal na YouTubeu gdje bi davala savjete o aromaterapiji. Prva ipak treba u banku i podignuti ušteđevinu s kojom će kupiti kameru za snimanje videa.
ZDENKA
Cura dana
MIRJANA
MIRJANA - Mlada poduzetnica odlučila je da vikendom više neće pjevati po svadbama. Dosta joj je velikih hala i mirisa janjetine. Sad razmišlja o prelasku na vegetarijansku prehranu te želi živjeti zdravije. Razmišlja i da upiše školu trčanja kako bi stekla zdravije životne navike, a planira se baviti i savjetovanjem o prehrani.
MIRJANA