Obavijesti
Cura dana

Cura dana

ANĐELA - 01.09.2022
ANĐELA
ANĐELA - Mlada mljekarica iz okolice Virovitice ima velikih problema s otkupnom cijenom. Iako je sve oko nje naglo poraslo, otkupna cijena se povećala minimalno. Iako ne veli da stvari naglo skaču, smatra bi cijena mlijeka trebala biti nešto veća, a tako bi se ona bolje brinula za svoje kravice, koje su njeno pravo bogatstvo.
Cura dana
MATEA
MATEA - Mlada slastičarka iz okolice Duge Rese pogodila je velika tragedija. Uginuo joj je kućni ljubimac i najbolji prijatelj zec Mrkva. Misli kako će ga brže preboliti ako nabavi drugu životinju, ali ne zna što bi sad uzela, ali zna da bi svako udomila. Kako voli veće stvari, razmišlja i o konju jer jako voli zajahati.
MATEA
Cura dana
LEONARDA
LEONARDA - Naša drčna Goranka, inače majstorica na tokarskom stroju, godinama pokušava promijeniti ime svog mjesta. Kaže da bi Mrzla Pivica bila bolje zbog turista. Jer Leonarda zna da u vodi nema utjehe, dok u pivicu, pogotovo onu mrzlu, stanu i životne tragedije i komedije. Idući mjesec je nova rasprava oko imena...
LEONARDA
Cura dana
MILICA
MILICA - Mlada stočarka iz Like vruće kolovoške dane provodi na livadama sa svojim ovčicama. Žali jer je zbog suše uvenulo i njoj uvijek drago livadsko cvijeće. Sanja da ga ne mora sama brati već da će pronaći partnera koji će joj ga sam ubrati. No nije zadovoljna lokalnim momcima za koje često kaže da je po njima nazvano selo.
MILICA
Cura dana
ZDENKA
ZDENKA - Mlada zubarska tehničarka iz Slavonije ne srami se svojih korijena. Iako je otišla trbuhom za kruhom u velegrad, uvijek se vraća svojim korijenima kao prava šokica. Svakog dana dok pregledava zube pacijentima, sjeti se kako je kao mala gledala pregledavanje zuba konjima na stočnom sajmu. Nada se jednoga dana vratiti na žitna polja.
ZDENKA
Cura dana
VESELKA
VESELKA - Danas je konačno subota. Počeo joj je zasluženi i dugo čekani godišnji odmor. Tri će tjedna uživati u svim čarima života. Treba sav taj stres istresti na plesnim pozornicama ljetnih terasa, noćnih klubova i disko barova... A ni kafanski stolovi nisu joj strani. Kad čuje trubače, poludi, štikla kleca, čaše se lome...
VESELKA