Obavijesti
Cura dana

Cura dana

ZDENKA - 28.08.2022
ZDENKA
ZDENKA - Mlada zubarska tehničarka iz Slavonije ne srami se svojih korijena. Iako je otišla trbuhom za kruhom u velegrad, uvijek se vraća svojim korijenima kao prava šokica. Svakog dana dok pregledava zube pacijentima, sjeti se kako je kao mala gledala pregledavanje zuba konjima na stočnom sajmu. Nada se jednoga dana vratiti na žitna polja.
Cura dana
VESELKA
VESELKA - Danas je konačno subota. Počeo joj je zasluženi i dugo čekani godišnji odmor. Tri će tjedna uživati u svim čarima života. Treba sav taj stres istresti na plesnim pozornicama ljetnih terasa, noćnih klubova i disko barova... A ni kafanski stolovi nisu joj strani. Kad čuje trubače, poludi, štikla kleca, čaše se lome...
VESELKA
Cura dana
EMICA
EMICA - Jučer je ostavila dečka. Opet se napio i nije došao po nju. Radila je treću smjenu do 6 ujutro i onda je još sat vremena čekala autobus za svoje selo. Kad je došla kući, bacila mu je u lice zaručnički prsten, spakirala se i vratila se roditeljima. Baka joj je rekla: “Diko, neka si ga ostavila. Ima još puno ribe u moru.”
EMICA
Cura dana
JUSTINA
JUSTINA - Ne može odlučiti na čemu će štedjeti. Voda, struja, plin? Najbolje da zaigra rulet. Već je prokockala zaradu od sezone. Posudit će od bake da plati stanarinu. Mora se vratiti u grad. Ostala su joj još dva ispita za jesenski rok. Roditeljima ne smije reći da je sve prokockala, a baka je laka na novčaniku.
JUSTINA
Cura dana
SUZANA
SUZANA - Čim su počele kiše jesenje, tuga ju je uhvatila. Ljetu se bliži kraj i s prvim lastama otići će i dragi. Daleko je Nizozemska. Obećao je da će je zvati i da će je čekati do idućeg ljeta. Ali dobro zna da su to sve pusta obećanja i da je bolji prvi susjed, inače prvak u kombajniranju, nego stranac plavih očiju.
SUZANA
Cura dana
MILJENKA
MILJENKA - Jabuka u dvorištu je rodila. Grane se savijaju od čvrstih plodova, pa je odlučila raditi jabučni ocat. Ima stari bakin recept. Ali fali joj bačva od tvrde hrastovine u kojoj će ocat odležati. Stolara u selu nema, pa je išla u susjednu županiju. Mladi šegrt joj je uzeo mjeru. Dečko ima čvrste ruke i zna s alatom.
MILJENKA