Obavijesti
Cura dana

Cura dana

VESELKA - 27.08.2022
VESELKA
VESELKA - Danas je konačno subota. Počeo joj je zasluženi i dugo čekani godišnji odmor. Tri će tjedna uživati u svim čarima života. Treba sav taj stres istresti na plesnim pozornicama ljetnih terasa, noćnih klubova i disko barova... A ni kafanski stolovi nisu joj strani. Kad čuje trubače, poludi, štikla kleca, čaše se lome...
Cura dana
EMICA
EMICA - Jučer je ostavila dečka. Opet se napio i nije došao po nju. Radila je treću smjenu do 6 ujutro i onda je još sat vremena čekala autobus za svoje selo. Kad je došla kući, bacila mu je u lice zaručnički prsten, spakirala se i vratila se roditeljima. Baka joj je rekla: “Diko, neka si ga ostavila. Ima još puno ribe u moru.”
EMICA
Cura dana
JUSTINA
JUSTINA - Ne može odlučiti na čemu će štedjeti. Voda, struja, plin? Najbolje da zaigra rulet. Već je prokockala zaradu od sezone. Posudit će od bake da plati stanarinu. Mora se vratiti u grad. Ostala su joj još dva ispita za jesenski rok. Roditeljima ne smije reći da je sve prokockala, a baka je laka na novčaniku.
JUSTINA
Cura dana
SUZANA
SUZANA - Čim su počele kiše jesenje, tuga ju je uhvatila. Ljetu se bliži kraj i s prvim lastama otići će i dragi. Daleko je Nizozemska. Obećao je da će je zvati i da će je čekati do idućeg ljeta. Ali dobro zna da su to sve pusta obećanja i da je bolji prvi susjed, inače prvak u kombajniranju, nego stranac plavih očiju.
SUZANA
Cura dana
MILJENKA
MILJENKA - Jabuka u dvorištu je rodila. Grane se savijaju od čvrstih plodova, pa je odlučila raditi jabučni ocat. Ima stari bakin recept. Ali fali joj bačva od tvrde hrastovine u kojoj će ocat odležati. Stolara u selu nema, pa je išla u susjednu županiju. Mladi šegrt joj je uzeo mjeru. Dečko ima čvrste ruke i zna s alatom.
MILJENKA
Cura dana
SANA
SANA - Stručnjakinja za ispušne cijevi na automobilima većinu svog djetinjstva provela je u obližnjoj hrvatskoj pustinji Đurđevački pijesci. Sad bi zbog svoje finske imenjakinje rado na sjever Europe. Voljela bi i ona partijati s premijerkom, a ni dan danas joj nije jasno zašto si je Milanović dopustio da ga čeka.
SANA