Obavijesti
Cura dana

Cura dana

ANTONIJA - 04.08.2022
ANTONIJA
ANTONIJA - Jako je žedna ovih dana. Nikako žeđ da ugasi. Mučila se danima i noćima, a onda joj je susjed skuhao čaj od bazge s medom od bagrema. Od tada ne izlazi iz njegove kuće i baš je briga što selo govori. Cijeli dan samo pjeva: ‘Nek’ selo priča, nek’ samo divani, bolje mi je nego lani, nek’ selo priča, ni’ko mu ne brani...’.
Cura dana
NIKOLINA
NIKOLINA - Mlada računovotkinja nikako ne može izaći na kraj s računanjem. Klijenti je ne prestaju zvati zbog rasta cijena. I sama se boji da će joj režije narasti tijekom jeseni i zime pa sad radi još jedan posao. Konobari u obližnjem kafiću, gdje dobiva velike napojnice od razdraganih turista kojima novac nije bitan.
NIKOLINA
Cura dana
RAJKA
RAJKA - Od danas samo zdrav život. Odrekla se svega. Kad joj je teško prebire po brojanici koju nosi oko vrata. Razuzdane večeri zamijenila je knjigom. Peti put je pala na ispitu iz statistike. Ako ne položi na jesenskom roku gubi godinu i mora se vratiti u rodno selo, a to ne želi. Bivši zaručnik je još nije prebolio.
RAJKA
Cura dana
LARA
LARA - Nije zatvorila blakon, pa joj je kiša potopila regal u spavaćoj. Još je jednu ratu imala za otplatiti. Jako se zbog svega rasplakala. Sva sreća da ju je kolega iz ureda, koji stanuje na katu iznad, zvao na kasnu večeru. Nakon drugog džin-tonika shvatila je da ima lijepe plave oči i dubok pogled pa se utješila.
LARA
Cura dana
IVKICA
IVKICA - Boji se zime. Morat će štedjeti na grijanju, a ne voli kad joj je hladno. Odmah se cijela naježi. Ima sedam popluna, ali misli da joj to neće biti dosta, pa je u dućanu u kojem radi uzela još dva na rate. Nije ništa rekla zaručniku jer on želi da štede za nove zimske gume. Ne slažu se dobro i odlučila ga je ostaviti.
IVKICA
Cura dana
MARINKA
MARINKA - Naša Marinka baš jučer je završila s čitanjem hrvatskog Ustava. Nije joj jasno tko je odgovoran za nasukavanje ratnog broda na Kornatima, ministar obrane ili vrhovni vojni zapovjednik. Okrenula je broj Vlade Š, čovjeka koji je Ustav i pisao, no ni on nije bio siguran.
MARINKA