Obavijesti
Cura dana

Cura dana

VANDA - 16.08.2021
VANDA
VANDA - Informatičarka iz Zagreba je dobila novi posao, ali sad je u problemu jer nema pravo na godišnji odmor i ne može ići na more. Planirala je ove godine ljetovati u Zadru, ali desilo se što se desilo. Ali ne žali. Dobila je dobar posao, a gazda joj ima farmu konja pa uvijek može ići na jahanje za vikend.
Cura dana
MAJA
MAJA - Odrasla je u brdovitom Gorskom kotaru. Ljeti se kupa u Karlobagu. Pastirica je i s njenog izvora vukovi ne piju vodu. Njeno stado ima najbolju vunu u selu od koje zimi plete nakurnjake. Njih u Karlobagu uvaljuje radoznalim turistima. Prodaje i mast od gaveza protiv osipa i crvenila kože.
MAJA
Cura dana
ZLATKA
Jutra provodi u voćnjaku. Vježba jogu među plodnim i rodnim stablima mladih jabuka. Zlatka inače ne voli voće, ni povrće. Ne jede ništa zeleno. Nakon joge mama joj ispoha mesni doručak koji jede s majonezom. I na kraju rado sa sestrom podjeli pivo, mlako, tamno...
ZLATKA
Cura dana
SUZANA
Osvježenje od ljetnih vrućina potražila je na rijeci Kupi. Jedva čeka ponedjeljak. Tad joj stiže prijateljica iz Pariza. Suzana je naručila da joj kupi novi Messijev dres s brojem 30. Strastvena je kolekcionarka nogometnih dresova. Ima ih oko 150, a Messijev dres bit će novi dragulj njene kolekcije.
SUZANA
Cura dana
ZDRAVKA
Prošlu noć nije oka sklopila. Otišla je kod prijateljice u Gorski kotar jer ne podnosi ljetne vrućine. Tu su je snašle nove nedaće. Kuća u kojoj su spavale je na rubu šume. Noću u šumi zavijaju vuci. Zdravka ima lak san i teško zaspi. Usnula je tek pred zoru, a onda su je probudili srnjaci koji se pare.
ZDRAVKA
Cura dana
MARA
Na morskome plavom žalu, gdje čarlija vjetrić mio, Mara provodi kolovoška jutra. Nakon prvog kupanja obavezno popije kavu sa susjedima. Sprema se za polaganje diplomskog ispita u rujnu. Nakon što diplomira, planira otvoriti OPG. Tetka joj je ostavila veliki voćnjak, a Mare je majstorica za pekmeze.
MARA