Obavijesti
Cura dana

Cura dana

AUGUSTINA - 28.04.2021
AUGUSTINA
Augustina - Mama glazbenica, tata glazbenik iz Unešića pa su i našoj ‘Gusti’ gurnuli instrument u ruke. Probala je s gitarom, ali šest žica joj je bilo previše. Uzela je potom bas, ali i četiri žice su joj bile, kaže, ‘too much’. Tata je spasio stvar kad joj dao gusle. I danas je naša ‘Gusti’ kraljica jedne strune...
Cura dana
BOSILJKA
BOSILJKA je mlada i samozatajna psihologinja iz Đurmanca ljubiteljica je visokih potpetica. U ormaru ima više od 100 pari štikli. Iako nije izbirljiva i ne pati na veličinu, kaže da kod visokih peta postoje pravila: “Ne priznajem ništa ispod 12 centimetara, sve ostalo su balerinke.”
BOSILJKA
Cura dana
SIMONA
SIMONA je iz malog goranskog sela, a najveća joj je želja otići na safari u Keniju. Godinama se priprema za taj put pa već ima zavidnu kolekciju gaćica na ‘puma i ris’ uzorak i jedva čeka da s njima ‘osvojiti’ Afriku. Jedini joj je problem što nije mogla naći i isti uzorak grudnjaka.
SIMONA
Cura dana
PAULINA
Poljakinja Paulina se prije nekoliko godina preselila u Zadar gdje je često ljetovala s roditeljima dok je bila klinka. Nikako nije mogla “upecati” Hrvata pa je odlučila uzeti stvar u svoje ruke. I dalje mašta, nije joj baš jasno zašto je nitko ne želi, ali nada se da će se to uskoro promijeniti.
PAULINA
Cura dana
JELENA
JELENA je u Zagreb stigla iz Dalmatinske zagore i zaposlila se u maloj craft pivovari. Kaže da u njenom kraju ljudi ne uviđaju sve prednosti tog užitka od hmelja pa da će onda ona napraviti svoje pivo. Vjeruje da će za dvije godine sve naučiti, a onda se vraća doma i pokreće posao.
JELENA
Cura dana
SPOMENKA
Tijekom studija elektrotehnike shvatila je da zapravo želi raditi negdje u prirodi. Raspitala se, istražila tržište i saznala da je uzgoj puževa hit. Jedini problem je država, ne može nikako u zakup dobiti dva hektara zemlje. Slovenci su odmah reagirali pa je Spomenka dobila svoja dva hektara kod Škofje Loke.
SPOMENKA