Obavijesti
Cura dana

Cura dana

PAULINA - 25.04.2021
PAULINA
Poljakinja Paulina se prije nekoliko godina preselila u Zadar gdje je često ljetovala s roditeljima dok je bila klinka. Nikako nije mogla “upecati” Hrvata pa je odlučila uzeti stvar u svoje ruke. I dalje mašta, nije joj baš jasno zašto je nitko ne želi, ali nada se da će se to uskoro promijeniti.
Cura dana
JELENA
JELENA je u Zagreb stigla iz Dalmatinske zagore i zaposlila se u maloj craft pivovari. Kaže da u njenom kraju ljudi ne uviđaju sve prednosti tog užitka od hmelja pa da će onda ona napraviti svoje pivo. Vjeruje da će za dvije godine sve naučiti, a onda se vraća doma i pokreće posao.
JELENA
Cura dana
SPOMENKA
Tijekom studija elektrotehnike shvatila je da zapravo želi raditi negdje u prirodi. Raspitala se, istražila tržište i saznala da je uzgoj puževa hit. Jedini problem je država, ne može nikako u zakup dobiti dva hektara zemlje. Slovenci su odmah reagirali pa je Spomenka dobila svoja dva hektara kod Škofje Loke.
SPOMENKA
Cura dana
MANDA
Superliga ili Liga prvaka? Kerum ili Puljak? Bulgur ili kvinoja? Sve su to dileme koje razdiru studenticu komparativne politike s Meja, a Google joj ne nudi kvalitetne odgovore. Zato je najdražeg kolegu privela uživo da joj sve objasni. Sad je prosvijetljena.
MANDA
Cura dana
BARBARA
Iako je rodom iz Donjeg Doca u dalmatinskom zaleđu, rano je otišla iz svog kraja. Proputovala je svijeta, udala se za nizozemca, no kad ga je uhvatila “u zaleđu”, razočarala se i odlučila naći kršnog i čestitog ‘našeg čovika’. Nigdje nema tako snažnih, čvrstih i od kamena sačinjenih muškaraca kao ovdje, kaže ona.
BARBARA
Cura dana
MARINA
Žustra Bjelovarka voli sve što isijava veliku toplinu. Vatra joj je najmilija. Često večeri provodi sjedeći i pijući džin kraj vatre u dvorištu kuće partnera koji radi kao profesionalni vatrogasac. Voli slušati njegove uzbudljive priče s terena, no on je uvijek pripravan ugasiti “njezin plam”.
MARINA