Riba je idealna opcija ako želite pripremiti lagan obrok za cijelu obitelj. Brancin je ukusna riba koju bi valjalo s vremena na vrijeme ubaciti u svoj jelovnik, a super se slaže s krumpirom i rajčicom
RECEPT
Za sve ljubitelje riba: Pečeni brancin s krumpirom i rajčicom
Sastojci:
- 1 veći brancin (oko pola kilograma)
- 2 do 4 krumpira
- 600 grama mladog komorača
- 1 ružmarin
- 3 grančice lovorovog lista
- 6 režnjeva češnjaka
- 150 mililitara bijelog vina
- 400 grama mini-rajčica s peteljkama
- maslinovo ulje
- sol i papar
Priprema:
- Očistite ribu, operite ju i dobro ocijedite.
- Zarežite ju nožem s obje strane, te iznutra i izvana začinite solju i paprom.
- Krumpir narežite u posebnu zdjelu, na tanke ploške, pa dodajte komorač narezan na trakice.
- Začinite povrće solju i paprom, natrgajte po njemu grančice ružmarina, dodajte lovor te očišćene i nagnječene režnjeve češnjaka.
- Prelijte maslinovim uljem, ulijte bijelo vino, sve dobro promiješajte i ostavite desetak minuta da se sastojci mariniraju.
- Zatim povrće premjestite u lim za pečenje, rasporedite ga, pa posložite rajčice s peteljkama.
- Na njih položite ribu i sve zajedno prelijte preostalom marinadom.
- Stavite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 170°C i pecite oko 30 minuta.
- Kad je riba pečena, izvadite je, a povrće vratite u pećnicu na 3 do 5 minuta, na grilanje (ili opcija da se jače peče odozgora), te poslužite zajedno.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku