Meksička mesna štruca je ljuta, ali je vrijedi probati. Dodajte pastu od rajčice i pirjajte tri minute pa ostavite da se ohladi. Za to vrijeme usitnite tortilla chips i ubacite ga u smjesu
Za ljubitelje ljutog: Isprobajte izvrsnu meksičku mesnu štrucu
broj osoba: 4
priprema: 45 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
450 g mljevenog mesa, 225 g chorizo ili neke druge kobasice, 3 žličice ulja, 1 luk, 1 zelena paprika, 2 crvene paprike, 2 žlice pasirane rajčice, 1 žličica soli, 2 žličice origana, 0,5 žličice paprike u prahu, 2 žličice kumina, 2 žličice čilija u prahu, 50 g korijandra, 2 jaja, 2 šake tortilla chipsa
Priprema:
Izmiješajte sastojke za glazuru i ostavite da odstoje. Zagrijte ulje na srednjoj vatri. Dodajte luk i paprike te pirjajte dok ne omekšaju. Dodajte pastu od rajčice i pirjajte još tri minute pa ostavite da se ohladi. Za to vrijeme usitnite tortilla chips i ubacite ga u smjesu. Stavite ostatak sastojaka u zdjelu, izmiješajte i utisnite u kalup. Pecite 60-75 minuta na 175°C, a pri kraju pečenja temperaturu pojačajte na 200 stupnjeva pa zapecite sve skupa još 5 do 10 minuta.