Nap a ti jedi sarmu bez mesa, tj samo onaj list kupusa :)))
Dk
Deaktivirani korisnik
01.12.2019.
Odustani
ajča ma menoi je draza cvjetača meso nema šanse haha
Dk
Deaktivirani korisnik
08.12.2019.
Odustani
Je.. i ja jako volim cvjetaču... ali za najbolje pripremljenu cvjetaču moraš se jako rano dići, biti prvi na placu i samo od provjerene bake koja ne upotrebljav
a nikakve pesticide i herbicide nego ručno okapa gredice i plijevi korov, gnoji samo provjerenim stajskim gnojem og kravica koje se ne predoziravaju antibioticima a jedu samo travu nabranu sa visinskih pašnjaka oko kojih u krugu od 155 km nema zagađivača zraka, a do istih se može samo pješice ili na konju.... E kad uzmem takvu cvjetaču, lagano skinem listove, blanširam ih u čistoj izvorskoj vodi lagano posoljenoj cvijetom soli iz tajne domaće male solane sa pustog otoka. Cvjetaču operem u istoj vodi potom odstoji na suncu 45 minuta kako bi se potpuno osušila. Potom u krušnoj peći zapalim vatru od drva iz zdrave nezagađene šume, posušena na planinskom zraku dvije godine. U kotliću od ručno lijevanog željeza krčka 23 minute, izvadim je položim na ranije blanširane listove, polijem čistim djevičanskim hladnoprešanim maslinovim uljem, ne moram reći, iz eko uzgoja, male proizbodnje gdje svaka maslina ima ime... i prezime. Tako pripremljenu cvjetaču stavim na stol, pričekam 7,5 minuta da se temperira na ugodnu temperaturu, otvorim prozor i bacim.
Prikaži još ↓
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .