![Za današnji ručak napravite fine i jednostavne - falafel kuglice](https://img.24sata.hr/Xi-b4Z1hYVsTIjvoha5Z91Kn0Ds=/414x267/smart/media/images/2023-30/images-2023-30-dreamstime-xl-196485945.jpg)
Sastojci koji će vam trebati za ovaj recept su suhi slanutak, češnjak, crveni luk, svježi peršin, brašn, soda bikarbona, kim, mljeveni korijander, korica limuna, papar, sol i ulje za prženje
Lifestyle
Komentari 0Sastojci koji će vam trebati za ovaj recept su suhi slanutak, češnjak, crveni luk, svježi peršin, brašn, soda bikarbona, kim, mljeveni korijander, korica limuna, papar, sol i ulje za prženje
Količina ovih sastojaka je dovoljna za pet osoba, a priprema će trajati svega pola sata (ne računajući ostavljanje slanutka preko noći da nabubri).
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
250 g suhog slanutka, 3 češnja češnjaka, 1 veći crveni luk, 1 vezica svježeg lista peršina, 3 žlice brašna, 1 žličica sode bikarbone, 1 žličica kima, 1 žličica mljevenih sjemenki korijandera, 1 žličica korice limuna, papar, sol, ulje za prženje
Slanutak dobro operite, stavite u duboku zdjelu i potopite u hladnu vodu. Ostavite preko noći da slanutak nabubri (najbolje 12 sati). Sljedeći dan procijedite vodu, dobro operite i osušite slanutak. Osušeni slanutak stavite u blender i dodajte peršin, bijeli luk, nasjeckani crveni luk, brašno, sodu bikarbonu i koricu limuna.
Sve skupa blendajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu (otprilike nekoliko minuta). Uzmite mali komad smjese i oblikujte ga u kuglicu. Zagrijte ulje u što manjem loncu na srednje jakoj vatri. Stavite nekoliko kuglica u ulje (ne treba pretrpavati) i pržite od 3 do 4 minute, dok ne dobiju zlatnu boju. Poslužite uz umak, salatu ili omiljeni prilog.
EVO LIJEKA ZA DOSADU! POGLEDAJTE MARATON 'TKO MI BOLJE KUHA?':
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+