Zarežete li pastrvu s gornje strane lijepo će se otvoriti i postati podatna za punjenje. Kuharica Jadranka obložila ju je bučinim sjemenkama i napunila krumpirom
Za Badnjak: Pastrva u korici od bučinih sjemenki i krumpira
Priprema:
Pastrvu razrežite s gornje strane (leđa) i odstranite kosti i utrobu. Posolite je, popaprite, uvaljajte u brašno sa svih strana, zatim je uvaljajte u razmućeni bjelanjak i za kraj uvaljajte u bučine sjemenke. Tako pripremljenu pastrvu pržite u dobro zagrijanom dubokom ulju.
Nakon što ste je popržili dvije do tri minute sa svake strane (ovisno o veličini ribe, za veću ribu vrijeme je duže) i kada je poprimila lijepu rumenu boju, odložite je na tanjur. Napunite je kockicama kuhanog krumpira (krumpir skuhajte u slanoj vodi), prelijte bučinim uljem i poslužite.
Cijeli recept sa sastojcima pogledajte na Kuhari.com. U suradnji s ovim portalom redovito objavljujemo video recepte koje možete pogledati u našem specijalu.