Obavijesti

News

Komentari 14

Vraća nam se sunce i vrućine: Moguć još poneki pljusak, za obalu upalili alarm zbog bure

Vraća nam se sunce i vrućine: Moguć još poneki pljusak, za obalu upalili alarm zbog bure
2

Hladna fronta koje je donijela nevrijeme u Hrvatsku u utorak nas je napustila. Ipak, vrijeme u srijedu neće još biti posve stabilno

VIDEO

Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, samo lokalno uz malo kiše ili poneki pljusak, no ujutro su u Istri mogući i izraženiji pljuskovi. Najviše sunčanog vremena očekuje se u Dalmaciji. Vjetar slab, ponegdje i umjeren sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu će umjerena do jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, poslijepodne oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28 °C, u Gorskoj Hrvatskoj malo niža, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za srijedu.

U nastavku tjedna bit će još promjenjivo oblačno, ali od vikenda slijedi sunčano razdoblje. Bit će toplo, ali ništa neuobičajeno za srpanj. Neće biti velikih vrućina. U noći sa srijede na četvrtak mogući su poneki pljuskovi. Na Jadranu za vikend povratak dnevnih vrućina, a osobito sunčano bit će u Dalmaciji. Na sjevernom dijelu uz povremeno više oblaka moguće je malo kiše, a tijekom popodneva i poneki lokalni pljusak. Mjestimice jaka bura oslabjet će do četvrtka.

Za obalni dio Hrvatske u srijedu je označen žuti meteoalarm zbog udara bure, dok je pod Velebitom označen narančasti meteoalarm zbog olujnih udara vjetra.

Hladna fronta koje je donijela nevrijeme u Hrvatsku u utorak nas je napustila. Ipak, vrijeme u srijedu neće još biti posve stabilno.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu prijepodne će biti većinom sunčano, poslijepodne uz slab razvoj oblaka, ali uglavnom suho.

U središnjim predjelima bit će promjenjivo oblačno, sa sunčanim razdobljima. Može pasti i malo kiše, osobito uz granicu sa Slovenijom.

Na zapadu će s promjenjivom naoblakom povremeno btii slabe kiše, osobito u Gorskom kotaru u prvom dijelu dana.

Na sjevernom Jadranu ujutro može još biti lokalnih pljuskova s grmljavinom. Pod Velebitom olujni udari bure.

U Dalmaciji većinom sunčano, osobito poslijepodne duž obale i na otocima, dok će u unutrašnjosti biti slabog razvoja oblaka, a očekuju se i udari olujne bure.

Na krajnjem jugu pretežno sunčano, popodne prema unutrašnjosti uz slab razvoj oblaka. Puhat će jaka bura s povremeno olujnim udarima.

U prvom dijelu četvrtka moguće je još ponešto kiše. Prema vikendu će vrijeme biti sve stabilnije, ali valja svejedno računati i na poneki pljusak, prognozira meteorolog Izidor Pelajić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14

VIDEO

Kamenolom u Jablanici istražuje krim-policija BiH: 'Odron smrti nije posljedica izlijevanja rijeke'
CIJELE KUĆE ZATRPANE

Kamenolom u Jablanici istražuje krim-policija BiH: 'Odron smrti nije posljedica izlijevanja rijeke'

Tisuće tona kamenja iz tog kamenoloma kod Jablanice palo je na cijelo naselje i napravilo branu, a onda se voda slila u jednu dolinu. Sve se dogodilo i minuti, oko dva sata iza ponoći, kažu vlasti u BiH
VIDEO Ispovijest koja ledi krv u žilama: Sin je bio iza mene, a onda ga je odnio val od 3 metra
'SAMO JE NESTAO'

VIDEO Ispovijest koja ledi krv u žilama: Sin je bio iza mene, a onda ga je odnio val od 3 metra

Sin je išao iza mene, nešto se okrenuo i naišao je veliki val. Bio je velik sigurno tri metra, samo je nestao. Gdje je sada da idem?, kazao je Muhamed Begović iz Jablanice