Mi smo se uključili od prvog dana. Već 29.12 je bila podjela večere. Od 30. smo na dnevnoj bazi kuhali 3.600 obroka, uz oštećenja kuhinja koje je bilo, rekao je voditelj Pleterova restorana u Petrinji
Voditelj Pleterova restorana: Mi ne razmišljamo o kriterijima, a tu smo bili od prvoga dana
Stjepan Milošić voditelj je restorana u Petrinji koji radi u sklopu državne tvrtke Pleter, a za N1 je ispričao kako je organizirano kuhanje i dostava hrane. Kaže da preko stožera dobivaju narudžbe koje potom isporučuju na lokacije. Potom obroke preuzimaju volonteri, a dnevno isporuče oko 8000 toplih i 5000 suhih obroka.
- Mi sve nabavljamo isključivo od dogovorenih nabavljača. Nismo primili ni gram donacija, niti iz robnih rezervi. Također, mi smo u sustavu nadzora vojno-veterinarske inspekcije koja nas svakodnevno nadgleda - istaknuo je.
Kaže da se u Petrinji priprema oko 3000 obroka, a ostatak u Zagrebu. Govoreći o kritikama na račun Pletera i da su se tek nakon dva tjedna uključili u pripremu, kaže da ga to jako ljuti.
- Naravno da smo radili. To me jako ljuti, kao i moje zaposlenike. Mi smo se uključili od prvog dana. Već 29.12 je bila podjela večere. Od 30. smo na dnevnoj bazi kuhali 3.600 obroka, uz oštećenja kuhinja koje je bilo. Uključili smo se odmah, naravno, ovim putem zahvaljujem i kuharima volonterima, ali mi smo jedna organizirana tvrtka, državna tvrtka, koja je radila kako nam je naloženo, kao i sve druge službe na terenu rekao je i nastavio: “U onom trenutku kad je bilo potrebe, kad je Nacionalni stožer nas uključio u pripremu obroka za dio stradalnika, tad smo se uključili, ali, naglašavam, cijelo vrijeme smo u vojarni, cijelo vrijeme kuhamo za onaj dio postrojbi i civila koji su bili smješteni u vojarni”.
U početku je bilo oko 400 do 500 civila, a sad ih je oko 200.
- Mi isporučujemo obroke i ne razmišljamo o kriterijima tko bi morao dobiti obroke. Svi stradalnici će dobiti obrok. Mi smo spremni kuhati dok god bude potrebe, dok Nacionalni stožer od nas to traži, s obzirom da smo mobilizirani i kao tvrtka od Nacionalnog stožera - kazao je.
- Meni osobno je žao zbog ljudi koji tamo rade, više od 20 godina u toj vojarni, oni profesionalno kuhaju po svim standardima. Mi radimo sukladno pravilniku MORH-a, Oružanih snaga. Ja do današnjeg dana nisam imao niti jednu primjedbu u svom restoranu na kvalitetu i kvantitetu hrane - zaključio je Milošić.