Koristim SVA ulja odavde osim od konoplje i lanenog ( a i to kontam nabaviti :) ). Orahovo/ljesnjakovo/avokadovo/bucino za salate, maslinovo nikako NE za przenje vec za preliti po vec pecenome/salate. Za przenje je najbolja Omega 3!
iz
izzzy
04.6.2017.
Odustani
omega-3 za przenje??
Dk
Deaktivirani korisnik
04.6.2017.
Odustani
da, najbolje je na njoj frigat/przit.
iz
izzzy
04.6.2017.
Odustani
ehm.. omega 3 masne kiseline su osjetljive na visoke temperature i na svjetlo.. i sklono je oksidaciji pa se uvijek preporuca jesti sirovo ili samo za kratko p
rzenje ili pirjanje..... osim dakako ako ne mislite na Omegol ulja koja su zivo smece dobiveno mjesanjem raznih tipova ulja koja pri pecenju stvaraju vise oksidanata i transmasti nego njihovi margarini :).... obican marketinski trik s upitnim medicinskim dokazima (kao i tzv Omegol margarin bez transmasti) :)
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
04.6.2017.
Odustani
da, mislim bas na margarin Omega3, tako mi je preporuceno od strane osobe koja bi o tome trebala nesto znati...
iz
izzzy
04.6.2017.
Odustani
ehm... u postupku hidrogenizacije ulja.. uvijek nastaju transmasti.. takoreci nije bilo margarina bez transmasti... ovaj sad novi se ne dobiva hidrogenizacij
om nego interesterifikacijom... tj uklanjanjem prirodne polinezasicene kiseline i ubacivanjem zasicene masti... dakle cista umjetna zasicena masnoca ... posto je postupak nov jos nisu provedena ispitivanja ali jedno od ranijih testova je da takvi margarini vrlo brzo nakon konzumacije spustaju nivo proizvodnje inzulina za 20% i snizava HDL (dobar kolesterol9....https://nutritionandmetabolism.biomedcentral.com/articles/10.1186/1743-7075-4-3
Prikaži još ↓
iz
izzzy
04.6.2017.
Odustani
moj savjet.. .radije koristite maslac, ghee, svinjsku mast ili kokosovo ulje za przenje.... tijelo ce vam biti zahvalno :)
Dk
Deaktivirani korisnik
04.6.2017.
Odustani
dobro, svaka info je dobra ako je od onoga tko zna o cemu govori :) hvala, kokosovo koristim ali ne za przenje, morat cu i to probati-valjda miris nece smetati.
..
Prikaži još ↓
iz
izzzy
04.6.2017.
Odustani
hladno presano (djevicansko) kokosovo je vise za "svjezu" komzumaciju .. tipa smoothiji, salate ili ga jesti sa zlicom :)... tako se najlakse apsorbiraju njegov
i najvazniji spojevi (laurinska, kaprinska masna kiselina) .. a sad za samo przenje se moze uzeti rafinirano kokosovo, koje nema takav miris i okus kao presano.. ali ni toliko korisnih tvari... u svakom slucaju bolja opcija nego margarini...
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
04.6.2017.
Odustani
Uau izzzy Svaka čast na opisu! :)))))
Sa svim djelim mišljenje..jedinooo to sa kokosovim uljem? A čula sam da ne..Radije maslac eto ja ga izbjegavam
Dk
Deaktivirani korisnik
04.6.2017.
Odustani
da-koristim to hladno presano kokosovo ulje i ima mi jako jak miris- ja kokos volim, al bas da ga stalno koristim, ne znam kako bi. Hvala na pojasnjenju. A sta
je sa suncokretovim-na njemu vecina przi? Ma bas prije nekog vremena sam imala alergijsku reakciju na pelud i ko zna sta slicno...i dobila sam savjet da konzumiram u salatama ili kad me bas uhvati kasalj zlicicu kolzinog ulja. Ne znam je li do toga s obzirom da sam koristila sve i svasta-ali pomogmo mi je.
Prikaži još ↓
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .