Obavijesti

News

Komentari 22

Radioaktivne čestice bit će u srijedu iznad srednje Europe

Radioaktivne čestice bit će u srijedu iznad srednje Europe
12

Još nisu utvrdili zbog čega se opet dimi iz reaktora 3 u elektrani Fukushima. Vlasti u Tokiju kažu da bebe ne bi trebale piti vodu iz slavine zbog visoke razine zračenja

VIDEO

Pratite stream japanske NHK

Televizija NHK javila je kako se iz reaktora 3 u nuklearnoj elektrani Fukushima opet vidi sivi dim, ali da nema znakova da je u reaktoru buknuo požar. Reuters prenosi da još nije utvrđeno što je uzrokovalo dim, a radnike su privremeno evakuirali iz elektrane. Službenici iz japanske vlade uvjeravaju da dim iz reaktora neće biti veliki problem. 

Radnici su uspjeli djelomično vratiti struju u kontrolnu sobu reaktora 3, a probleme im je opet zadavalo zagrijavanje u bazenu s istrošenim gorivim šipkama. Pokušat će u probni rad pustiti pumpu u reaktoru 3.

Radioaktivne čestice u srijedu iznad srednje Europe

Radioaktivne čestice iz japanske elektrane otkrili su u utorak na Islandu. Stručnjaci kažu da ih je premalo da bi naškodile ljudima. Tijekom srijede čestice bi se trebale proširiti iznad Francuske i Njemačke, no stručnjaci kažu da je razina zračenja zanemariva i da neće imati nikakav utjecaj na zdravlje ljudi. 

Voda nije sigurna za bebe

Tokijske vlasti upozorile su u srijedu građane kako bebe ne bi trebale piti vodu iz slavine jer je razina radioaktivnog joda prešla razinu sigurnu za dojenčad, javlja Kyodo. Vladin glasnogovornik Yukio Edano izvijestio je u srijedu poslijepodne, po lokalnom vremenu, kako su neki u panici počeli kupovati vodu u bocama te poziva ljude da izbjegavaju panično kupovanje vode. Dodaje da se vlada trudi kako bi poslali što više vode u područja pogođena potresom i tsunamijem.

Premijer Naoto Kan zatražio je od vlasti na području Fukushime da ljudima kažu da ne jedu lisnato povrće iz te prefekture jer su visoke razine zračenja našli u 11 vrsta povrća. Ozračeni su špinat, kupus, brokula, cvjetača...Premijer je zatražio i da se privremeno zaustave isporuke povrća iz te regije.

Japanska vlada izvijestila je kako će se ekonomska šteta nakon razornog potresa i tsunamija 11. ožujka, vjerojatno narasti na 309 milijardi dolara, javlja AP

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 22

VIDEO

Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...'
TUGA U KRIŽEVCIMA

Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...'

Dragutin i Tomislav Višak zabili su se Audijem u kamion u Italiji. Obitelj i prijatelji su shrvani. Istraga i dalje traje, a pogrebnici čekaju dozvole da ih prevezu u Hrvatsku
Užas na Maksimiru: Pješakinja preminula, auto naletio na nju
VIDEO

Užas na Maksimiru: Pješakinja preminula, auto naletio na nju

U prometnoj nesreći sudjelovali su osobno vozilo i pješakinja koja je smrtno stradala. Cesta je zatvorena i u tijeku je očevid.