Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

'Voćoljupci' obožavaju slatko, ljubitelji povrća egzotična jela

'Voćoljupci' obožavaju slatko, ljubitelji povrća egzotična jela
1

Ljubitelji povrća "ne bježe" od egzotične hrane i vole isprobavati nove stvari, a "voćoljupci" bi najradije svaki ručak pojeli s nogu, a najviše od svega vole slatko

Ljudi se dijele na dvije velike skupine - na one koji više vole povrće i one koji više vole voće, pokazalo je veliko američko nutricionističko istraživanje. Svaka kategorija ima različit odnos prema hrani, ali i određene crte osobnosti. Ljubitelji povrća preferiraju gorke okuse i uvijek su spremni isprobati nešto novo. Kulinarski su radoznali te rado odlaze u restorane s egzotičnom hranom. Ako će se na kraju jela zasladiti desertom, uvijek će ga zaliti čašom ukusnoga crnog vina. Njima jednostavno ne odgovara da im u ustima ostane osjećaj slatkoće. Vole se zabavljati u društvu i lakše se upuštaju u pustolovine. Oni će biti ti koji će prijatelje pozivati kod sebe na večeru i pritom kuhati kalorijama bogata jela. 

Ljubitelji voća preferiraju slatku hranu. Ručak kod njih obvezno završava desertom. Uglavnom ne vole kuhati i u pravilu biraju hranu koja ne zahtijeva puno vremena za pripremu. Oni su osjetljiviji na okus i nepogrešivo otkrivaju bilo kakvu gorčinu. Već u djetinjstvu počinju odbijati povrće i od te navike ne odustaju. Najsretniji su ako mogu na brzinu nešto pojesti te nakon toga nastaviti sa svakodnevnim životom. Izbjegavaju društvena okupljanja vezana uz hranu. 

Ljubitelji povrća su ipak u vodstvu

Oba načina prehrane su zdrava i zadovoljavajuća, ističu nutricionisti. I voće i povrće sadrži niz vitamina i minerala koji tijelo održavaju zdravim i snažnim. Na tom dugačkom popisu ističu se vitamin C, beta-karoten, kalcij, magnezij i folna kiselina. Ipak, ljubitelji povrća su u prednosti jer njihova hrana ima spojeve koji sprečavaju nastajanje raka. Biljke iz porodica kelja i brokola na tom polju su prvaci.

Grejp je sjajni voćni početak

Ljubitelji povrća trebali bi prehranu obogatiti voćem, a najbolje je početi gorkim. Probajte staviti malo grejpfruta u salatu. U jogurt povremeno stavite jagode ili borovnice, koje imaju vrlo malo šećera. Nastavite piti crno vino nakon deserta jer ta je kombinacija itekako zdrava. A ako vas kritiziraju da jedete premalo voća, podsjetite ih da je rajčica ustvari - voće.

Maslinovim uljem protiv gorčine

Ljubitelji voća lakše će podnijeti povrće ako ga jedu s masnoćama koje neutraliziraju osjećaj gorčine i pomažu da povrće sklizne kroz grlo. Uvijek pri ruci imajte bocu s maslinovim uljem kojim ćete neutralizirati sve te “grozne” gorke okuse. Tako ćete najzdravije olakšati jedenje kuhanog povrća.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0