Konzumacija voćnih slatkih sokovautječe na pretilost i sve učestaliju pojavu dijabetesa tipa 2. Glavni cilj je potaknuti roditelje da djeci nauče da piju vodu
Voćni 'šećerni' sokovi razvijaju podsvjesnu naklonost slatkom
Voćni sokovi imaju previše šećera i ne bi trebali imati svoje mjesto među pet obroka u danu, tvrde istraživači sa Sveučilišta Bangor u Walesu. Istraživanje je pokazalo da voćni sokovi kod pretilih ljudi "umrtve" osjetljivost na piće, ali poboljšavaju "podsvjesnu naklonost" slatkom okusu, piše Daily Mail.
- Istraživanje je pokazalo kako je malo slatkih namirnica potrebno da se promijeni percepcija okusa i koliko su zapravo moćni slatki proizvodi - rekao je voditelj istraživanja Hans-Peter Kubis.
Konzumacija voćnih slatkih sokova imat će posljedice na zdravlje jer utječe na pretilost i sve učestaliju pojavu dijabetesa tipa 2. Glavni cilj istraživanja je potaknuti roditelje da djeci umjesto voćnih napitaka daju vodu.