Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Vlasac je ukusan sušen i svjež: Evo kako ga uzgojiti i pripremiti

Vlasac je ukusan sušen i svjež:  Evo kako ga uzgojiti i pripremiti

Vlasac je manje aromatičan i ljut od luka i poriluka, pa se zato često i koristi kao začinska biljka. U odnosu na druge lukovice, korijen se kod vlasca ne jede nego se koriste samo listovi, i to svježi

Vlasac je poznat i kao “mlađi brat luka” što zapravo i jest. Ova biljka pripada obitelji ljiljana, baš kao i crni i bijeli luk, iako se drukčije jede i ima aromatičniji okus od luka na koji smo navikli. Neki podaci govore da vlasac potječe iz alpskog dijela Europe, dok drugi tvrde da dolazi iz Srednje Azije i Sjeverne Amerike te da je u Europu stigao putevima svile, zahvaljujući Marku Polu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Dnevni horoskop za petak 22. studenog: Djevicu čeka bolji posao, kolege zavide Raku...
ISKORISTITE DAN!

Dnevni horoskop za petak 22. studenog: Djevicu čeka bolji posao, kolege zavide Raku...

Pročitajte dnevni horoskop za petak 22. studenog i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje