Obavijesti

Sport

Komentari 0

Više od 2000 djece sudjelovat će na državnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih u Rijeci

Više od 2000 djece sudjelovat će na državnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih u Rijeci
8

Ekipe i pojedinci plasirali su se na međunarodnu završnicu Sportskih igara mladih, koja se održava u Splitu od 19. do 24. kolovoza

VIDEO

Državna završnica Plazma Sportskih igara mladih započela je u Rijeci, a djeca i mladi iz cijele Hrvatske bore se se za titulu državnih prvaka u deset sportskih disciplina najveće sportsko amaterske manifestacije u Europi. Natjecanja su počela s jednom od najpopularnijih sportskih disciplina Igara, graničarom, a ekipa Cekači iz Koprivnice novi su državni prvaci u kategoriji 2015. godište i mlađi.

Pokretanje videa...

Sportske igre mladih 00:58

Graničar će se u zaista jakoj konkurenciji zaigrati i u drugoj smjeni, za godište 2013. i mlađi. Natjecanja u graničaru i atletici održavaju se u sklopu Telemach Dana sporta, koji je ove godine održan u 29 gradova u svim županijama u Hrvatskoj. Koncipiran je na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan.

Graničar je najbolji primjer inkluzije koju Sportske igre mladih propagiraju jer dječaci i djevojčice igraju u miješanim timovima i na taj način jačaju svijest o ravnopravnosti kroz igru i zabavu.

Uz graničar, djeca su trčala utrku na 60 metara, a najbrži su bili Sara Žarak iz Gospića i Tom Kotenko iz Siska.

Na terenima u Ičićima odigran je turnir u odbojci na pijesku. Između 24 ekipe odbojkašica i odbojkaša 2009. godište i mlađi slavile su ekipe Toki Šoki iz Splita i ekipa Noćni jahači iz Rijeke.

Dok su na stolnom tenisu državni pobjednici u svojim kategorijama Sara Rivetti, Grgur Pustinjac, Klara Končar, Marko Pajić Zara Kolak i Franko Mesić.

Ekipe i pojedinci plasirali su se na međunarodnu završnicu Sportskih igara mladih, koja se održava u Splitu od 19. do 24. kolovoza.

Natjecanja u Rijeci se nastavljaju MIS turnirom u odbojci, Kinder Joy turnirom u uličnoj košarci, PBZ kupu u šahu, HEP turniru u rukometu, PAKET24 kup u tenisu tenisu, Tommy turniru u malom nogometu do 12 godina i velikim Coca-Cola kupom, najvećim malonogometnim turnirom u Europi.

Coca-Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Već četvrtu godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Sudionici su u Rijeku doputivali HŽ putničkim prijevozom, koji je partner putovanja djece. Državna završnica traje do kraja srpnja, a Rijeka će ugostiti više od 2000 sudionika Plazma Sportskih igara mladih te biti sportski grad pun druženja i veselja.

Plazma Sportske igre mladih najveća su sportska amaterska manifestacija u Europi, a ove godine samo u Hrvatskoj na Igrama je sudjelovalo više od 110.000 djece i mladih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?
DRAMA U MAKSIMIRU

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?

Hoće li Jakirović nastaviti voditi momčad, nakon dva posrtaja (1-1 s Rijekom, 0-1 protiv Hajduka) i blamaže u Münchenu? Kuloari spominju da bi ga Niko Kovač mogao naslijediti

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni
PROMJENA ILI NE?

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!