Melkior Bašić: ‘Mit je da ne smijete podgrijavati krumpir’ | 24sata
Obavijesti

Video

Komentari 0

Melkior Bašić: ‘Mit je da ne smijete podgrijavati krumpir’

Melkior Bašić: ‘Mit je da ne smijete podgrijavati krumpir’
1

Chef Melkior Bašić u Velikom intervjuu govorio je o privatnom životu, o mitovima i praznovjerju u kuhinji, te što voli raditi nakon radnog dana

VIDEO

Melkior Bašić svoja je bogata iskustva stjecao u prestižnim restoranima svijeta, a u Francuskoj je i stažirao na mjestima koja imaju Michelinove zvjezdice kao što su Restaurant le Prince Noir, Lormont, Restaurant La Cape, Cenon te Restaurant L’Oiseau Bleu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Chef kaže da danas hrana više nije kao prije, način života nije isti.

- Treba jesti raznoliko, ali otići kod doktora i provjeriti fali li nešto. Kad sam bio mali, falilo mi je željezo, trebao sam ići na prelijevanje krvi, ali nisam pa mi je mama davala morskog psa - prožvakala bi ga i dala meni, to mi je pomoglo - smije se Melkior.

Chef Bašić smatra da priroda nije savršena, tako da treba izbjegavati sve što izgleda savršeno.

- Ako vidiš savršene jabuke, zaobiđi ih. Prvo gledaš na vid, onda pomiriši, ako salata nema crvića - to nije dobra salata. Ribu treba dotaknuti, ako meso u mjestu dodira propada i ne vraća formu - to nije dobra riba - objašnjava.

Melkior je rekao u intervjuu da je to mit da se krumpir ne smije podgrijavati. Otkrio je da neka jela od krumpira iziskuju 2 ili 3 termičke obrade. Govori da mu nije fin podgrijani pire krumpir doma, zato što se doma krumpir kuha u vodi, voda uđe u krumpir i onda se pojavljuje čudan after taste.

- U restoranu mi ne kuhamo krumpir u vodi, ispečemo ga u pećnici, napravimo pire i dodamo maslac. Kad gost naruči pire, mi ga izvadimo iz frižidera i dodamo mlijeko ili vrhnje  pa ugrijemo na vatri - ispričao je Melkior Bašić.

POGLEDAJTE VIDEO:

VIDEO

 

Danas nakon posla voli se opustiti uz video igre.

- Od korone igram League of Legends i to je jedna od najtoksičnijih igrica, ne mislim da ima puno krvi i nasilja, nego se radi o komunikaciji među igračima, koja je iznimno gruba i toksična - zaključuje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Bivša manekenka Antea Kodžoman: 'Ekstremni sportovi nisu za mene, bilo mi je muka'
VELIKI INTERVJU

Bivša manekenka Antea Kodžoman: 'Ekstremni sportovi nisu za mene, bilo mi je muka'

Antea Kodžoman prisjetila se u Velikom intervjuu prisjetila, kako je počela njezina karijera modela, što je radila u nogometnom klubu Lokomotiva, te zašto se na kraju odlučila za posao agenta za nekretnine.

Što napraviti kada veza postane rutina? 'Prisjetite se početka'
ŠTO TE MUČI?

Što napraviti kada veza postane rutina? 'Prisjetite se početka'

Klinička psihologinja Danijela Ostojić otkriva kako se izvući iz osjećaja rutine u vezi i je li to normalna pojava. Pogledajte video i na YouTube kanalu te TikTok profilu 24sata
Evo koliko koraka dnevno treba napraviti da bi počeli mršavjeti
DOBRO JE ZNATI

Evo koliko koraka dnevno treba napraviti da bi počeli mršavjeti

U potrazi za učinkovitim strategijama mršavljenja, mnogi se okreću jednostavnom i pristupačnom rješenju: hodanju. Upamtite, svaki se korak računa i male promjene mogu vremenom dovesti do značajnih rezultata