Obavijesti

News

Komentari 6

VIDEO Roditelji djece koja imaju poteškoće u razvoju predali su peticiju Berošu: 'Mi smo očajni'

VIDEO Roditelji djece koja imaju poteškoće u razvoju predali su peticiju Berošu: 'Mi smo očajni'

Marica je s ostalim članovima Udruge Sjena donijela ministru zdravstva Viliju Berošu prije sjednice Vlade potpise prikupljene u peticiji koju je Udruga pokrenula kako bi osigurala rehabilitaciju Anti

VIDEO

Djeca s teškoćama, pogotovo djeca s višestrukim teškoćama poput Ante… Svjesni smo da vi radite, ali mi nemamo vremena. Pitanje koliko će naša djeca živjeti i nama je rehabilitacija potrebna dok su djeca živa. Potrebno je procese ubrzati, rekla je Marica Mikulić iz Udruge Sjena i majka dječačića Ante (6) koji boluje od sindroma Cornelia de Lange. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Udruga Sjena uručila Berošu potpise peticije "Za Antu i svu djecu s teškoćama: Vaš glas - njihova prilika za razvoj!" 04:02

Marica je s ostalim članovima Udruge Sjena donijela ministru zdravstva Viliju Berošu prije sjednice Vlade potpise prikupljene u peticiji koju je Udruga pokrenula kako bi osigurala rehabilitaciju Anti. 

- Mi kao administracija znamo što nam je raditi. Mjesto za razgovor o ovoj temi je Ministarstvo - rekao je ministar Vili Beroš ispred zgrade NSK-a okupljenim roditeljima.

Na opaske roditelja iz Udruge Sjena koji su ga upozoravali na broj djece koja imaju poteškoća u razvoju, a nemaju osigurane zdravstvene tretmane koje trebaju, Beroš je rekao kako ovlasti za provođenje zdravstvene zaštite imaju županije.

- Ja to vrlo dobro znam, ne morate mi vi govoriti koliko je takve djece. Pogledajte zadnje izmjene Zakona o zdravstvenoj zaštiti. Svjesni smo činjenice i hvala što ste me upozorili. Ja znam te elemente, ali bit ćete upoznati s koracima koje administracija poduzima, ali ne tu na kiši, nego u Ministarstvu - rekao je Beroš i otišao na sjednicu Vlade. 

Beroševo ministarstvo obećalo pomoći Anti (6): 'Ništa nisu poduzeli nakon sastanka...'
Beroševo ministarstvo obećalo pomoći Anti (6): 'Ništa nisu poduzeli nakon sastanka...'

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zagreb: Udruga Sjena uručila Berošu potpise peticije "Za Antu i svu djecu s teškoćama: Vaš glas - njihova prilika za razvoj!" 07:27

S roditeljima je ostala državna tajnica Marija Bubaš koja je i preuzela 3.600 prikupljenih potpisa.

- Promjene zaista dugo traju i treba napraviti sve što se može. Svi razumijemo potrebe vašeg djeteta, ono vam je podrška, emotivni oslonac i vi živite zbog svog djeteta… Htjela sam reći da djeca sa zdravstvenim problemima nisu samo djeca s dijagnozom. Mi bismo rado razgovarali o tome što Ante sve može dobiti i da vidimo koji je optimalan način. Mislim da bismo o tome trebali razgovarati u nekim drugim okolnostima - rekla je  Bubaš koja je potom roditelje pozvala da odmah krenu u Ministarstvo kako bi razgovarali. 

- Sustav se sporo mijenja. Odgovore trebamo davati danas. Ako ćemo govoriti o tim odgovorima, pozivam vas da sad razgovaramo o skrbi vašeg djeteta. A kad to riješimo, nećemo stati na tome, rješavat će se i pitanja druge djece - rekla je Bubaš. 

Marica Mikulić je rekla kako kao roditelji djece s posebnim potrebama ne mogu odlaziti u Ministarstvo. 

Roditelji djece s invaliditetom: 'Sabor seli u komfor, a naša djeca nemaju minimalne uvjete'
Roditelji djece s invaliditetom: 'Sabor seli u komfor, a naša djeca nemaju minimalne uvjete'

- S Ministarstvom sve vrlo jasno iskominicirano te ne tražimo sva prava, tražimo samo minimum koji bi Anti osigurao rehabilitaciju. Nije ni nama ni vama u interesu da se troše novci na nešto što nema nikakav efekt niti ja imam vremena voditi dijete negdje reda radi. Mi tražimo minimum minimuma, da dobije prikladnu podršku. RH je socijalna država i propisuje da sva djeca imaju jednaka prava. Ante i djeca s višestrukim teškoćama nemaju istu startnu poziciju i potrebna im je podrška koju sustav ne prepoznaje - rekla je Mikulić. 

Bubaš je odgovorila da se moraju "boriti za maksimum jer djeca zaslužuju sve". Nakon toga je s roditeljima otišla na razgovor unutar zgrade NSK gdje nije bilo kamera. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

Pogledajte što će pogoditi Istru navečer! Digli su crveni alarm
Najviša razina upozorenja

Pogledajte što će pogoditi Istru navečer! Digli su crveni alarm

I ostatak je Hrvatske, osim na krajnjem istoku, pod meteoalarmom. Dalmacija zbog jakih udara juga, dok je u Zagrebačkoj i Karlovačkoj regiji na snazi zbog obilne kiše
Strava u vojarni u Dugom Selu! U kotlovnici našli tijelo vojnika. Susjeda: 'Samo sam čula sirene'
24SATA NA MJESTU TRAGEDIJE

Strava u vojarni u Dugom Selu! U kotlovnici našli tijelo vojnika. Susjeda: 'Samo sam čula sirene'

Vojna policija provodi očevid te će utvrditi sve okolnosti koje su dovele do ovog nesretnog događaja